bannerimage

Mexicaanse kip

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 15-20 minuten

Ingrediënten:

  • Kipfilet
  • 1 klein teentje knoflook, peterselie
  • ⅛ tl paprikapoeder (of meer naar smaak)
  • Snufje komijnpoeder
  • ⅛ tl  gemberpoeder
  • Snufje oregano
  • Cayennepeper naar smaak

Benodigdheden:

  • Koekepan met anti-aanbaklaag en goed sluitend deksel,
  • Mes
  • Snijplank
  • Bord

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en laat het op laag vuur gaar worden.
  2. Snijd ondertussen de knoflook in kleine stukjes en de peterselie in reepjes.
  3. Als de kipfilet gaar is, giet je het water (dat is vrijgekomen uit de kip) uit de pan.
  4. Voeg de knoflook en kruiden toe aan de kip en roer goed door de kip, zodat de kruiden goed verdeeld worden. Laat het vuur onder de pan op zacht staan.
  5. Schep de kip op een bord en strooi de peterselie eroverheen.