bannerimage

Oosterse wok met salsa en zalm

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
29 maart 2020

bannerimage

Oosterse wok met salsa en zalm

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Ook weer een lekker, maar makkelijk recept dit keer voor oosterse wok met zalm en een frisse tomatensalsa. Rijk aan goede vetzuren, eiwitten, vezels en anti-oxidanten.

 

 

Ingrediënten Oosterse wok met salsa en zalm

  • 135 gram prei    
  • 130 gram zalm
  • ½ tomaat
  • 1 theelepel rode ui
  • naar smaak chilikruiden/peper/zout/dille

Bereidingswijze

  1. Was de prei en snijdt deze in ringen.

  2. Snijdt de tomaat en de rode ui in kleine stukjes, voeg hierbij naar smaak wat peper en zout toe.

  3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de zalm circa 4 minuten aan beide zijde tot deze gaar is.

  4. Terwijl de zalm gebakken wordt, verhit ½ eetlepel olie in een wokpan en wok hierin de preiringen met wat chilipoeder.

  5. Wok de preiringen ongeveer 5 minuten, eventueel langer als u de preiringen zachter wilt hebben.

  6. Leg de preiringen op een bord en leg de zalm hierboven op.

  7. De tomatensalsa kan zowel over de prei als over de zalm.

  8. Maak het geheel af met wat dille.

     

     

    Meer recepten