Ook weer een lekker, maar makkelijk recept dit keer voor oosterse wok met zalm en een frisse tomatensalsa. Rijk aan goede vetzuren, eiwitten, vezels en anti-oxidanten.
Ingrediënten
- 135 gram prei
- 130 gram zalm
- ½ tomaat
- 1 theelepel rode ui
- naar smaak chilikruiden/peper/zout/dille
Bereidingswijze
-
Was de prei en snijdt deze in ringen.
-
Snijdt de tomaat en de rode ui in kleine stukjes, voeg hierbij naar smaak wat peper en zout toe.
-
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de zalm circa 4 minuten aan beide zijde tot deze gaar is.
-
Terwijl de zalm gebakken wordt, verhit ½ eetlepel olie in een wokpan en wok hierin de preiringen met wat chilipoeder.
-
Wok de preiringen ongeveer 5 minuten, eventueel langer als u de preiringen zachter wilt hebben.
-
Leg de preiringen op een bord en leg de zalm hierboven op.
-
De tomatensalsa kan zowel over de prei als over de zalm.
-
Maak het geheel af met wat dille.