bannerimage

Pastinaak puree

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
27 januari 2020

bannerimage

Pastinaak puree

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Pastinaak puree is een ideaal bijgerecht voor bij verschillende groenten en vleessoorten.

 

Ingrediënten pastinaakpuree-300x175

  • 1 portie Pastinaak
  • Knoflook
  • Tijm
  • Geklaarde boter/Ghee
  • Zout en peper naar wens
  • (citroen)

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm: bewaar onder water in verband met verkleuren.
  2. Hak de knoflook en tijmblaadjes fijn.
  3. Kook de pastinaak 20 minuten, met deksel op de pan, in water met zout.
  4. Giet de pastinaak af.
  5. Voeg de tijm, de knoflook en de olie toe.
  6. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
  7. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Meer recepten