bannerimage

Pastinaaksoep

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
16 maart 2020

bannerimage

Pastinaaksoep

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Lekker romig en toch gezond is deze soep van vergeten groente, je kunt hem eten met stukjes zalm, ham, kip, kaas, uitgebakken spekjes of een ander eiwit erdoor.

Dan krijg je een mooie balans van zoet en zout.

Ingrediënten:
  • Ingrediënten:
  • 250 gram pastinaak,
  • een teen knoflook,
  • een ui,
  • 200 gr wortel in blokjes,
  • één liter groentebouillon,
  • een lepel crème fraiche of een lepel kaas/yoghurt,
  • peper&zout,
  • 15 gr fijngesneden peterselie, olijfolie 



Bereiding:
snipper een ui en een teentje knoflook
snij 250 gram pastinaak en 200 gr wortel in blokjes
verhit twee eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit daarin alle groenten
voeg 1 liter groentebouillon toe, breng alles aan de kook
laat de soep twintig minuten zachtjes koken
pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper&zout
schenk de soep in een kom en garneer met een lepel crème fraîche en wat fijngesneden peterselie.

 

Meer recepten