bannerimage

Pastinaaksoep met kastanje champignons. Vergeten groenten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
25 februari 2020

Weet jij ook nooit zo goed wat je met pastinaak kan maken? Deze welbekende ‘vergeten groenten’ is lekker zoet van smaak, en dus heel geschikt voor een soepje. In combinatie met ei en de kastanje champignons verzadigt deze soep erg goed. Daarom erg geschikt als lunch, of zelfs als lichtere avondmaaltijd. Door verse kruiden toe te voegen aan deze pastinaak soep met kastanje champignons krijgt de soep een heerlijke echte smaak.

AdobeStock_265121180

Benodigdheden (voor één pan)

  • 2 uien/sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el ghee of kokosolie
  • 1 portie pastinaak pp
  • ½ liter groentebouillon
  • 1 portie kastanje champignons pp
  • 1 portie ei pp
  • 1 hand verse peterselie
  • 1 hand verse dille
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Was eerst de pastinaak en snijd vervolgens in stukjes. Je kunt er ook voor kiezen de pastinaak eerst te schillen, maar dat is niet perse nodig. In de schil zitten vaak relatief veel vitaminen, dus ik kies er vaak voor deze lekker te laten zitten!
2. Snipper vervolgens de ui en knoflook fijn en fruit beiden ongeveer een minuut in een met ghee of kokosolie voorverwarmde diepe pan. Voeg daarna de pastinaak toe en bak dit ongeveer 2 minuten mee.
3. Schenk nu de bouillon er bij, totdat alle pastinaak onder water komt te staan. Laat dit zachtjes koken met de deksel op de pan, totdat de pastinaak zacht wordt (ongeveer 10 minuten).
4. Kook in de tussentijd de eieren hard (ongeveer 8 minuten).
5. Snijd ondertussen de kastanje champignons in partjes (kwarten), en bak dit met één teen knoflook in een koekenpan zo’n 4 minuten.
6. Pureer als laatste de soep, en kruid naar smaak met peper en zout en dille.
7. Serveer vervolgens met een doormidden gesneden ei, wat champignons en een takje peterselie.
 

Eten jullie wel eens pastinaak? Zo ja, wat maak je er dan meestal mee?