bannerimage

Pitten muffins

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
11 augustus 2017

bannerimage

Pitten muffins

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Voor dit recept geldt dat je aan alles je eigen draai kan geven, zodat het aansluit bij je voedingsplan.

pittenmuffins

Ingrediënten (voor 1 portie):

1 appel, ongeveer 104 gram per appel
50 gram wortel
50 gram pastinaak
2 eetlepels gebroken lijnzaad
20 gram boekweitmeel of roggemeel
5 dessertlepels pittenmix (pompoen en zonnebloem), 1 dessertlepel is 10 gram
citroen rasp
snufje zout
kaneel
koekkruiden
vanillepoeder
1 eetlepel geklaarde boter (14 gram)

Bereiding:

Weeg alle ingrediënten af en zet het klaar. Maal het lijnzaad fijn in bijvoorbeeld een koffiemolentje.

Doe de gebroken lijnzaad, het meel en de pittenmix in de keukenmachine. Zorg ervoor dat het een fijne massa wordt. Voeg op smaak de specerijen en smaakmakers toe en mix dit nog een keer goed in de keukenmachine. Voeg als laatste de geklaarde boter toe.

Schil de pastinaak, verwijder het klokhuis van de appel en haal de ‘kontjes’ van de wortel en pastinaak af. Vervolgens rasp je alle drie de ingrediënten.

Naar keuze kun je even kijken of je het grof geraspt wilt etc.

Verwarm de over voor op 150 graden.

Tel alle grammen bij elkaar op en deel het door het aantal porties die u gemaakt hebt.

Verdeel 1 portie in 5 balletjes/ muffins

Leg de balletjes op de bakplaat en doe ze voor 1 uur in de oven. Zorg ervoor dat ze lekker bruin en krokant eruit zien.

En smullen maar!

Het is een makkelijk recept om in te vriezen, dus maak vooral veel porties.