bannerimage

Pittige appel uit de oven

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
06 juli 2020

bannerimage

Pittige appel uit de oven

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

De appel is de vrucht van de plant 'Malus domestica' uit de rozenfamilie. De vlezige vrucht bestaat uit drie lagen, maar soms vormen twee of drie lagen één geheel en zijn ze afzonderlijk niet meer te herkennen. De appel is er in veel smaken, van friszuur tot zoet. Hij wordt vaak rauw genuttigd, maar hij wordt ook veel toegepast in de keuken in bijvoorbeeld appeltaart of als garnering op pannenkoeken. Hieronder vind je het recept voor pittige appel uit de oven:

AdobeStock_212477053

Bereidingstijd: 5 minuten + 12 minuten kooktijd
Ingrediënten voor 1 persoon

- 2 Boskoop appels, ook stevige, zure appelsoorten
- 1 citroen
- 2 takjes tijm
- 1 theelepel kaneel
- 5 el koolzuurhoudend mineraalwater

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ° C boven- / onderwarmte.

2. Spoel de appels, citroen en tijm af onder warm stromend water en dep ze droog met keukenpapier.

3. Halveer de appels, verwijder het klokhuis, snijd ze in hapklare stukjes en doe ze tenslotte in een middelgrote kom. Rasp de gele schil, zonder witte onderhuid, van de citroen en voeg toe aan de appels.

4. Pluk de tijmblaadjes van de takken, hak ze grof en voeg ze samen met de overige ingrediënten toe aan de appels.

5. Marineer de appels op dezelfde manier met het kaneelmengsel en doe ze tenslotte in een ovenschaal. Laat ze een beetje knapperig worden in een voorverwarmde oven op 180 ° C gedurende ongeveer 12 minuten.