Koolsalade met zwart olijven en citroenvinaigrette.
Ingrediënten:
- ½ witte kool
- 6-12 zwarte olijven
- 3-7 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook, gesnipperd en fijngewreven
- 1-2 el verse, gladde peterselie
- Zout
Bereidingswijze:
- - Snijd de kool in vieren.
- - Verwijder de buitenste bladeren en snijd de dikke, harde stengelaanzet eruit.
- - Leg elk stuk op zijn kant en snijd er lange, dunne repen af tot je bij het harde binnenste komt. Gooi dat weg.
- - Snijd de kool zo dun mogelijk.
- - Leg de repen in een kom en overgiet ze met kokend water.
- - Klop de olijfolie en het citroensap door elkaar.
- - Klop er de knoflook en de peterselie door en breng de vinaigrette met zout op smaak.
- - Schenk de vinaigrette over de koolsla en hussel deze om totdat het over de salade is verdeeld.