bannerimage

Rode bietensalade met tonijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
15 mei 2020

bannerimage

Rode bietensalade met tonijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Vaak is snel aan tafel kunnen ook belangrijk, Een blikje van dit en een pakje van dat kan ook met onbewerkte producten, de bieten kun je voorgesneden kopen. Augurk en tonijn heb je altijd in huis als ze in je plan staan. Zo kun je altijd een gezonde en voedzame maaltijd organiseren. Een appeltje of ander fris fruit er door is ook lekker. Dus: deze heerlijke, kleurrijke maaltijdsalade met bietjes en tonijn maak je in een handomdraai. Lekker fris maar toch vullend!

Bietensalade-e1440071769610-243x202

Ingrediënten

  • Gekookte rode bieten
  • Fijngesneden augurk
  • 1 blikje tonijn in water
  • Een scheutje azijn
  • Een theelepel mosterd
  • Zout, peper
  • Sambal (optioneel)

Bereidingswijze

1. Snij de helft van de augurken in kleine stukjes en meng deze met de fijngesneden bieten. Dit is de basis van de salade. 
2. Giet de tonijn af en voeg de tonijn bij de bieten en augurken.
3. Maak een dressing van azijn, mosterd, zout en eventueel sambal voor de pittigheid. Stem de hoeveelheden af op je voorkeur voor smaak. 
4. Maak de salade af met de overgebleven augurken als decoratie. 

Smullen maar!

 

Meer recepten