jorieke-nederland

Roggebrood info en bereidingswijze

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 maart 2020

Een paar redenen waarom roggebrood beter is dan een gewone boterham: het bevat minder koolhydraten dan volkoren brood, meer vezels én meer vitaminen waar veel mensen een tekort van hebben.  Roggebrood verlaagt de bloedsuikerspiegel en is heel lekker.

Benodigdhedenroggebroods

  • 250 gram roggemeel
  • 150 ml water
  • 10 gram verse gist
  • 5 gram zout

 

Bereidingswijze

  1. Meel met zout mengen
  2. Gist in klein beetje lauw water oplossen en aan meel toevoegen en doorroeren onder toevoeging van de rest van het water.
  3. Doorkneden en afgedekt laten rijzen (ongeveer 1/2 uur).
  4. Dan nogmaals doorkneden en in klein cake/broodblik leggen.
  5. Afdekken en nog 1/2 uur laten rijzen.
  6. Daarna op 180°C circa 3 kwartier bakken (even controleren want kan per oven verschillen).

    Laat Mij Meer Lekkere Recepten Zien