bannerimage

Roggeknäckebröd caprese

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

bannerimage

Roggeknäckebröd caprese

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

 

Roggeknackebrod Caprese

Ingrediënten:

  • Roggeknäckebröd
  • Mozzarella
  • Halve tomaat
  • Basilicumblaadjes
  • Eventueel zout en zwarte peper

Benodigdheden:

  • Snijplank,
  • Scherp mesje

Bereiding:

    1. Leg 4 stukjes roggeknäckebröd op een bord.
    2. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dat over het knäckebröd.
    3. Snijd een halve tomaat in dunne plakjes en verdeel die over de mozzarella.
    4. Leg een aantal blaadjes basilicum naar smaak op de tomaat.
    5. Strooi naar smaak zout en zwarte peper over de belegde knäckebrödjes.
    6.  

Variatietip1:
De roggeknäckebröd is te vervangen door roggebrood en de mozzarella door hüttenkäse.

Variatietip2:
Vervang de zwarte peper voor paprikapoeder voor een niet-pittige, originelere smaak.