bannerimage

Rosbief wrap

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
04 januari 2022

bannerimage

Rosbief wrap

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Houd je van een stevige lunch? Dan is de rosbief wrap echt iets voor jou! Je vult de rosbief met sla... De inhoud is heerlijk fris en de bite stevig. Wrap to go?.... Dat kan! Neem alle ingrediënten in aparte bakjes mee en rol ter plekke en binnen een handomdraai een heerlijke wrap.

NL slank - Rosbiefwrap 3

Ingrediënten (voor 1 portie)

  • 130 g rosbief
  • 4 flinke blaadjes ijsbergsla of 50 g bladspinazie
  • Tomaat in stukjes gesneden
  • 1 grote augurk in schijfjes
  • 40 g komkommer in schijfjes
  • 1/2 avocado in schijfjes
  • Peper en zout (naar smaak)

Bereiding

  1. Snijd de tomaat, augurk en komkommer in dunne plakjes. Snijd de avocado in dunne plakjes.
  2. Leg de twee plakken rosbief over elkaar op een bord. Strooi hier naar smaak wat peper en zout overheen. Leg de sla (of spinazie) er op. Verdeel de tomaat, schijfjes komkommer en augurk over het blad en sluit af met de schijfjes avocado.
  3. Rol de rosbief losjes op en houd het bij elkaar met een cocktailprikker.

Wist je dat...

Het Engelse woord "wrap" letterlijk inpakken betekent? Dat is ook wat je doet; je pakt de ingrediënten in. De originele wrap is gemaakt van maïs- of tarwemeel. De gezonde keuken heeft gelukkig veel alternatieven, zoals slabladeren en in dit geval de rosbief. Laat je creativiteit in de loop.