rosbief

Rosbief wrap met guacamole

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
21 februari 2024

Voor de liefhebber van een wat pittiger lunch met vlees hebben we als favoriet de Rosbief wrap samengesteld. Omdat de rosbief gerold wordt met slabladeren blijft de inhoud fris en het geheel behoudt zijn beet stevigheid. Hierbij kun je er toch het beste voor kiezen om de losse onderdelen in lunchbakjes mee te nemen en ter plekke tot een lekkere lunch op te rollen. Tip: Houd je avocado over? Besprenkel deze met citroen of limoensap. Zo wordt deze veel minder snel bruin.

rosbiefs

Ingrediënten:

1 eetl kokosolie

1 portie rosbief

4 flinke bladen sla (bijv. ijsbergsla) tip: 50 gram spinazie

Guacamole (of avocado)

Tomaat in stukjes

Augurk in dunne plakjes

Komkommer in dunne plakjes

Bereiding:

  1. Snij de tomaat in stukjes, de augurk en de komkommer in dunne plakjes

  2. Maak guacamole (zie: ‘bereiding’) of snij de avocado in dunne plakjes

  3. Leg 2 plakken rosbief over elkaar op een bord, leg daarop een groot slablad en/of de spinaziebladeren. Verdeel de blokjes tomaat, schijfjes komkommer en augurk over het geheel en voeg tot slot de guacamole of als je daar niet de tijd voor had, de plakjes avocado toe.

  4. Rol de rosbief losjes op en houd het geheel bij elkaar met een cocktailprikker.

Guacamole recept

guacamole

Ingrediënten:

1 avocado

1 rode peper

Sap van een halve limoen

Sap van ¼ citroen

½ theelepel zwarte peper

2 eetl gehakte koriander

1 eetl gehakte jalapeños (uit potje)

1 eetl sap van potje Pittige Jalapeño peperschijfjes.

Bereiding:

Prak de avocado, pers limoensap en citroen erover, voeg de zwarte peper toe, hak de rode peper en de jalapeños. Mix alles goed door elkaar in de keukenmachine. Je kunt ervoor kiezen om een zeer gladde mousse te maken, of de guacamole wat getextuurder te houden.

Weetje: guacamole is een (dip)saus, afkomstig uit het zuiden van Mexico. Het wordt meestal gegeten met Mexicaanse tortilla's en tortillachips, maar kan worden toegevoegd aan vrijwel elk Mexicaans gerecht. In Mexico en zuidelijk Californië is guacamole een goedkoop bijgerecht. Op plaatsen waar avocado's duur zijn, wordt guacamole als een delicatesse beschouwd. In Californië wordt de guacamole vaak vermengd met zure room of mayonaise, hetgeen de smaak volgens de meeste Mexicanen niet ten goede komt.