bannerimage

Wilde kruidensalade met edamame boontjes

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
02 september 2020

bannerimage

Wilde kruidensalade met edamame boontjes

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Jonge sojabonen, ofwel edamame bonen, zitten bomvol smaak en passen perfect in Aziatische gerechten. Bovendien zorgen de vezels en eiwitten in edamame voor een verzadigd gevoel. Deze heerlijke en makkelijke salade staat binnen no-time op tafel.

Salade met edamame boontjes

Bereidingstijd: 6 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:

- 1 klein blikje edamame of eventueel sojabonen
- 1 kleine komkommer
- 1 handvol cherrytomaatjes
- 5 takjes koriander
- 2 handenvol wilde kruidensalade
- ½ citroen
- 2 el olijfolie
- Eetbare bloemen om te garneren (bijv. Hibiscus, lavendel, viooltje)

Bereiding:

1. Giet de edamame boontjes af in een vergiet, spoel af met koud water, giet opnieuw af en gooi het over in een middelgrote kom.

2. Spoel de komkommer, cherrytomaatjes en koriander af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.

3. Snijd de komkommer en tomaten in kleine stukjes en voeg dit toe aan de edamame boontjes

4. Pluk de korianderblaadjes van de takken, hak ze grof en voeg ze bij de salade.

5. Pers het citroensap uit in een kom en schep het door de salade met olijfolie en breng op smaak met zeezout en peper.

6. Schik de salade in kommen of diepe borden en garneer met eetbare bloemen.