savoy-1

Savooiekool met kip en appel

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
02 november 2020

Het is jammer dat niet veel mensen savooiekool kennen, want het is super gezond en erg lekker. Savooiekool is erg voedzaam en geeft je je dagelijkse portie vitamine C. Je kunt er veel variaties mee maken zoals dit smaakvolle recept met kip, appel en heerlijke kruiden. Ga jij met dit recept aan de slag?

savoy-1

Ingrediënten

- 1 portie eiwit: kipfilet
- 1 portie groente: savooiekool
- 1 appel
- 75 ml groentebouillon 
- Versgemalen peper en zeezout
- Kurkuma 
- 1 tl gemalen karwij
- 1/2 tl kaneel
- 1 cm verse gember
- 1 tl appelazijn
- 1 el kokosolie
- handje verse peterselie
 

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

2. Was de savooiekool onder de koude kraan. Verwijder vervolgens de harde stronk en snijd het blad in dunne reepjes. Was de kool opnieuw en laat goed uitlekken.

3. Snijd ook de appel in dunne plakjes en hak de peterselie fijn.

4. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak de kipreepjes. Voeg tijdens het bakken wat verse gember toe, kaneel, gemalen karwij, kurkuma en breng op smaak met peper en zout. Zet de kip even opzij in een bakje zodra deze gaar is.

5. Doe nu de savooiekool in dezelfde pan, bak het aan en blus vervolgens af met de bouillon. Als er nog maar een klein beetje bouillon over is, breng je de kool op smaak met peper, zout en appelazijn en laat je het zachtjes sudderen tot het kookvocht bijna helemaal verdampt is. 

6. Voeg de appel, kip en fijngehakte peterselie toe aan de pan, bak het geheel nog even zodat alle smaken goed samen komen en serveer het geheel. 

Eetsmakelijk! Laat je ons weten wat je van het gerecht vond?