bannerimage

Shiitake curry

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
23 maart 2020

bannerimage

Shiitake curry

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Dit is klassiek-lekker eten, met aandacht voor gezonde voeding. Deze variant op de bekende kip-curry bevat voedzame shiitake, een paddenstoel die heel veel gezondheidsbevorderende effecten heeft. Het versterkt bijvoorbeeld ons afweersysteem tegen virus infecties.

Ingrediënten
shiitake curry

  • 500 gram sperziebonen
  • 4 paprika’s
  • 300 gram pompoenblokjes
  • 800 gram shiitake
  • 8 cm gember
  • 6 x citroengras
  • 6 x knoflook
  • 5 x rode peper
  • Komijn
  • Kaneel
  • Zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Zet water op het vuur. Dop de sperziebonen en voeg de pompoenstukjes en sperziebonen toe wanneer het water kookt. Het hoeft maar 4 minuten te koken. Daarna giet je het water uit de pan. Als de hoeveelheid groente te groot is voor de pan moet je het in 2 keer doen.
  2. Snij de paprika’s, gember, het citroengras en de rode peper in kleine stukjes. (Bij citroengras verwijder je eerst de wortelaanzet, het bovenste deel en de buitenste laag. Daarna maak je er kleine stukjes van).
  3. Zet een wok pan op het vuur en voeg kokosolie toe. Wanneer de olie goed warm is voeg je de gemberstukjes en de rode peper toe. Ook knijp je de knoflookteentjes uit boven de pan.
  4. Vervolgens voeg je de paprika. Sperziebonen, pompoenblokjes, citroengras, komijn, kaneel en zwarte peper toe. Het geheel laat je nog een tijdje op het vuur staan. Af en toe even omroeren.
  5. Tot slot moet de shiitake bereid worden. Het is belangrijk dat de shiitake niet gewassen wordt. De shiitake kan vocht opnemen, waardoor de smaak verloren gaat. Je kan de shiitake schoonmaken door ze af te nemen met keukenpapier. Vervolgens snij je de shiitake in reepjes. De hele shiitake is eetbaar.
  6. Laat 2 eetlepels kokosolie goed warm worden in een koekenpan en voeg de helft van de gesneden shiitake toe. De shiitake bak je maar 3 tot 4 minuten. Daarna doe je de andere helft op dezelfde manier.
  7. Beide gerechten zijn klaar. Je kan de beiden gerechten samenvoegen en serveren! Wel even apart bewaren als het niet meteen gegeten wordt, anders neemt de shiitake al het vocht op.
    Meer recepten