bannerimage

Sla wraps met kerrie kalkoen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
11 januari 2022

bannerimage

Sla wraps met kerrie kalkoen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Sla is niet alleen voor in salades. Open de bladeren en gebruik het blad als wrap! Het blad is veel gezonder dan de maïs- of tarwe wrap. Het knapperige slablad beleg jij met je favoriete ingrediënten. Vandaag doen wij dit met kruidige kerrie kalkoen. Simpel en lekker. Deze maaltijd is ook prima geschikt als diner.

Kalkoen kerrie wraps

Ingrediënten voor 1 portie

  • 150 gr kalkoenfilet

  • 1/2 tl knoflookpoeder

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1/2 tl kurkuma

  • 1 el olijfolie

  • 1 klein sjalotje

  • kokosolie (om in te bakken)

  • 4 stevige slabladeren

  • extra rauwkost (naar keuze)

  • zout en peper (naar smaak)

Bereiding

  1. Snijd de kalkoenfilet en marineer de stukjes in olijfolie en de kruiden. Laat de kalkoen minimaal 15 minuten marineren.

  2. Fruit de sjalotjes in een hete pan met kokosolie. Bak de kalkoenstukjes in 10 minuten gaar.

  3. Laat de kalkoen afkoelen en snijd de rauwkost (augurk of avocado bijvoorbeeld).

  4. Leg de kalkoen op de slabladeren en garneer met de extra rauwkost.

Tip

Vul dit gerecht aan met zelfgemaakte guacamole of tomatensalsa.

Wist je dat...

Kalkoenvlees rijk is aan veel gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Maar het is vooral een B-vitamine bom! Deze B-vitamines zijn belangrijk voor je energiehuishouding en voor onder andere een gezonde huid, haar en nagels.