salade-sojabonen-spinazie-rode-kool-pretty-good-cooking-01-1

Salade met sojabonen en groente

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
10 juni 2020

Vandaag een heerlijk recept met sojabonen. Deze salade van kleurrijke groente wordt afgemaakt met de lekkere en eiwitrijke sojabonen. Dit recept doet ons denken aan de populaire Pokébowl die erg in de smaak viel. De sojabonen maken deze salade met de wortel en rode kool lekker knapperig, waardoor de combinatie met zachte avocado perfect uitpakt. Het recept is heel simpel en staat binnen no-time op tafel.

Ingrediënten:

  • 1 portie sojabonen
  • 1 portie groenten: gelijke delen verse spinazie, avocado, rode kool en wortel
  • 2 takjes verse korianderDressing
  • rasp van ½ limoen
  • 2 el appelazijn
  • 2 cm verse gember
  • peper en zout

Soybeans in farm field, early September in Illinois

Bereidingswijze:

  1. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes en rasp de wortel julienne (Franse term voor heel fijn gesneden groenten). Als je geen julienne snijder hebt kun je de wortel ook fijn snijden of (grof) raspen. Halveer ook de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Boen de limoen schoon en rasp deze met een fijne rasp. Doe hetzelfde met het stuk gember.
  3. Meng de limoenrasp, gember en de appelazijn door elkaar en breng de dressing op smaak met peper en zout.
  4. Doe alle salade ingrediënten bij elkaar in een kom. Gebruik je sojabonen uit blik? Laat deze dan eerst uitlekken. Gebruik je sojabonen uit de vriezer? Laat deze dan eerst 2 minuten weken in warm water om te ontdooien.
  5. Besprenkel de salade met de dressing en serveer met wat fijngesneden verse koriander.

Dat was ‘m alweer! Deze sojabonen salade is samen met de dressing echt erg lekker. Houd je van een beetje pit in je maaltijd? Voeg dan gerust wat ringetjes rode peper toe. Eet smakelijk.

Tip: wil je een ander eiwit in je maaltijd? Een portie tonijn (uit blik) past ook ontzettend goed bij deze groentecombinatie.