bannerimage

Spinaziesoep

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
16 mei 2020

Bijzonder lekkere spinaziesoep met mozzarella. Goed om je dagelijkse portie groente binnen te krijgen!

Spinaziesoep

Ingrediënten 

  • 125 gram spinazie
  • 300 ml groentebouillon
  • ½ teentje knoflook stuk
  • ½ gesnipperd ui
  • scheutje azijn
  • 1 portie mozzarella

Bereidingswijze

  1. Maak 300 ml groentebouillon aan met water. 
  2. Doe de 125 gram spinazie met de 300 ml groentebouillon in de blender en mix het net zo lang tot het een glad geheel is. 
  3. Fruit ondertussen in een pan de ½ ui met ½ teentje knoflook. Voeg hierbij de mix van spinazie en groentebouillon, laat het rustig doorkoken. 
  4. Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  5. Serveer de soep in een kom en voeg de stukjes mozzarella eraan toe.
  6. Variatietip: Je kunt deze soep ook maken van andere soorten groenten bijvoorbeeld met boerenkool. De soep kun je zowel warm als koud eten. En je kunt de soep ook weleens met een gekookte ei nemen.
Laat Mij Meer Lekkere Recepten Zien