bannerimage

Stoofpot met groente en hert. Heerlijk wild recept

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
25 februari 2020

Eet jij weleens wildvlees? Net voor de kerstdagen piekt de wildverkoop in Nederland. Dat is ook niet zo gek, aangezien je wild heerlijk kunt laten sudderen en er tijdens kerst wat meer tijd is om te koken.

AdobeStock_136921455 (1)

 

Benodigdheden

  • 1 porties herten(stoof)vlees
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 ui
  • 1/2 portie zoete aardappel
  • 1/2 portie pastinaak
  • 1/2 portie appel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 laurierblad 
  • 1 takje verse tijm
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 el kokosolie
  • water
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Snijd het vlees in stukken en laat wat kokosolie smelten in een pan. Bak het vlees goudbruin. Snij ondertussen de ui en knoflook en voeg deze toe.
2. Voeg de poederkruiden, de peper en het zout naar smaak toe. Blijf goed doorroeren zodat de kruiden goed in het vlees trekken. Voeg daarna de tijm, het laurierblad, de kruidnagel en de mosterd toe.
3. Zet het vlees en de kruiden onder water en laat het ongeveer een uur op laag vuur pruttelen. Schil en snij ondertussen de zoete aardappel, pastinaak en appels in blokjes.
4. Doe de zoete aardappel, pastinaak en appels in de stoof en laat het nog 30 minuten garen .
5. Als het geheel goed ingedikt is, haal je de takjes en het laurierblad uit de pan.
6. Breng de stoof op smaak met wat peper en zout.
7. Garneer met bijvoorbeeld peterselie.

Eet smakelijk en geniet van deze groenten stoofpot met hert!