bannerimage

Stoofpot van gember kip, spinazie en rozemarijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
22 september 2020

bannerimage

Stoofpot van gember kip, spinazie en rozemarijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Zin om een lekker gerecht met kip te bereiden? Probeer dan eens deze stoofpot met gember kip met spinazie en rozemarijn. Gember past als smaakmaker in gezonde voeding. Gember wordt in de keuken veel gebruikt en heeft een vrij sterke, maar voor de liefhebbers aangename smaak. De smaak van een stoofpot wordt intenser naarmate het gerecht langer blijft garen, om die reden wordt vaak geadviseerd om stoofpotten reeds een dag van tevoren te maken.

Stoofpot kip met gember

 

Bereidingstijd: 18 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

- 2 handenvol spruitjes
- 2 kipfiletfilets
- 2 teentjes knoflook
- 1 blokje gember
- 4 takjes rozemarijn
- 5 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 handvol cherrytomaatjes
- ¼ groentebouillon
- 1 handvol babyspinazie

Bereiding:

1. Was de spruitjes schoon en doe ze in een kleine steelpan en bedek ze met water. Bestrooi royaal met zout en kook met gesloten deksel ongeveer 10 minuten tot ze 'stevig' zijn.

2. Giet vervolgens in een zeef, spoel kort onder koud stromend water en snijd de roosjes doormidden. Dep intussen de kipfiletfilets droog met keukenpapier en doe ze in een middelgrote kom.

3. Pel de knoflook en schil de gember, snijd de knoflook in fijne schijfjes, rasp de gember fijn en voeg beide toe aan de kipfilet. Verhit een middelgrote pan op hoog vuur zonder vet toe te voegen.

4. Spoel de rozemarijn af onder koud stromend water, dep ze droog met keukenpapier, pluk de naalden van de twijgen, hak ze fijn en voeg ze toe aan de kipfilet met de olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met zeezout en peper.

5. Wrijf de kipfilet in met de marinade, doe in de voorverwarmde pan en schroei aan beide kanten in ca. 2 minuten gelijkmatig bruin. Verlaag vervolgens het vuur tot medium.

6. Spoel de cherrytomaatjes af onder koud stromend water, dep ze droog met keukenpapier, halveer ze en doe ze samen met de gehalveerde spruitjes in de pan. Goed roeren, blus af met groentebouillon, breng op smaak met zeezout en peper en laat het vocht een beetje inkoken.

7. Voeg de babyspinazie toe en laat het even intrekken op laag vuur. Haal de kipfilet uit de pan en laat even rusten.

8. Verdeel de groenten over borden en serveer de kipfilet erop.