jorieke-nederland-4

Sushi met avocado, komkommer en krab

Geschreven door: Rachida Lachhab
04 oktober 2018

Sushi met avocado, komkommer en krab.

Ingrediënten:

  • 4 Nori vellen
  • 1 avocado
  • Sap van ½ citroen
  • Stuk komkommer van 10 cm, zaden verwijderd en in dunne reepjes gesneden
  • 2 wortelen, in de lengte geschaafd
  • 2 bosuitjes , in de lengte in vieren gesneden
  • 150 g krabvlees
  • Balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. - Je kan het beste met een sushi-bamboematje werken. Anders kun je het Nori vel op een schone theedoek met huishoudfolie leggen.
  2. - Beleg ¾ van het Nori vel met de fijngeprakte avocado met en wat citroensap, zout en peper.
  3. - Leg de wortel er zo over dat je de wortel in de lengte gaat oprollen, hou vanaf jou kant 2 cm vrij.
  4. - Bedek met ¼ deel van het krabvlees.
  5. - Leg de repen komkommer en de bosui overdwars op de wortel.
  6. - Bestrooi licht met zout en peper.
  7. - Pak je bamboematje vast en trek een kant omhoog en begin met rollen door verder omhoog te trekken.
  8. - Druk nu eerst even stevig aan en trek het begin van de rol even naar je toe (kant waar je start).
  9. - Rol de sushi nu verder stevig op.
  10. - Laat nog even koelen en opstijven in de koelkast.
  11. - Maak ondertussen het dipsausjes voor de sushi.
  12. - Meng in een schaaltje naar smaak wat olijfolie met balsamicoazijn.

AdobeStock_243286882