bannerimage

Thaise kippensoep met paksoi

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
11 januari 2022

bannerimage

Thaise kippensoep met paksoi

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Haal de Oosterse sfeer in huis met deze Thaise soep. De soep heet eigenlijk Tom Kha Kai. Wij noemen het beestje bij de Nederlandse naam; Thaise kippensoep! In het originele recept is de basis kokosmelk. Helaas is kokosmelk niet gezond, in deze maaltijd gaan wij voor een gezondere maar nog steeds lekkere maaltijdsoep!

Thaise kippensoep met paksoi

Ingrediënten voor 1 portie

  • 450 ml kippenbouillon

  • 1 el kokosolie

  • 120 g paksoi

  • 150 g kipfilet in reepjes gesneden

  • 1/2 rode peper in ringetjes

  • handvol taugé

  • 1 el sojasaus

  • 1 bosui in ringen gesneden

  • zout en peper (naar smaak)

Bereiding

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een kleine soeppan. Voeg een eetlepel kokosolie toe.

  2. Snijd de paksoi in dunne reepjes (een halve centimeter). Voeg de paksoi, kipreepjes en de rode peper toe aan de bouillon. Laat het tien (10) minuten zachtjes koken.

  3. Doe de taugé in de soep en kook twee (2) minuten mee.

  4. Schep de soep in een grote soepkom. Breng het op smaak met een (1) eetlepel sojasaus. Garneer met de fijngesneden bosui. Eet smakelijk!

Wist je dat...

Kippensoep echt werkt tegen verkoudheid en een verstopte neus? Dit is niet zomaar een fabeltje. Uit onderzoek blijkt dat het effectiever is tegen een verstopte neus dan elke andere onderzochte vloeistof. Deels vanwege de hete stoom die er vanaf komt.