Schermafbeelding 2020-10-22 om 12.03.28kopie

Verantwoorde buddha-bowl met hummus

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
22 oktober 2020

We blijven deze week nog even in de Aziatische sferen met deze heerlijke buddha-bowl. Aziatische bowls zijn momenteel enorm populair en is naast super lekker ook super makkelijk klaar te maken. Er zijn heel veel varianten die boordevol voedingsstoffen zitten met heerlijke groenten. Deze variant is met zelfgemaakte hummus, bloemkool couscous, paprika en geroosterde kikkererwten. Eetsmakelijk!

Schermafbeelding 2020-10-22 om 12.03.28kopie

Ingrediënten

- 1 portie eiwit: zelfgemaakte hummus en kikkererwten (Laat peulvruchten uit pot of blik goed uitlekken en spoel goed af voor gebruik, laat gedroogde peulvruchten een nacht van te voren weken in een ruime kom met water en kook ze 45-60 min voordat je ze toevoegt)
- 1 portie groente: voornamelijk bloemkool en rode paprika, aanvullen met cherrytomaatjes en rode ui
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder 
- 1 el kokosolie
- 1 el extra vierge olijfolie 
- peper en zout
 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
2. Spoel de kikkererwten indien nodig goed af en dep ze droog met keukenpapier. Doe de kikkererwten in een kom samen met de olijfolie en kruiden en meng goed door elkaar. Leg de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven tot ze knapperig zijn voor ongeveer 20 minuten. Schep na 10 minuten om.
 
3. Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine tot korrels zo groot als couscous korrels. 
 
4. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en wok de gemalen bloemkool in 4 tot 5 minuten gaar.
 
5. Snijd ondertussen de paprika in repen, halveer de cherrytomaatjes en snijd de ui in halve ringen. 
 
6. Doe de bloemkool couscous in een kom en schep hier de geroosterde kikkererwten bovenop samen met de groenten. Breng op smaak met peper en zout. 
 
7. Maak de bowl af met hummus.