Lekkere recepten voor gezonde, gemakkelijke maaltijden vind je bij Nederland Slank. Bekijk hier alle recepten en zet de eerste stap naar een gezond lichaam!
Ingrediënten:
- 1 l bouillon
- 75 g bloemkool, kleine roosjes
- ½ stengel bleekselderij, schijfjes
- 50 g venkel
- 50 g wortel, schijfjes
- 1 kleine prei, ringetjes
- 8 champignons, plakjes
Gehaktballetjes:
- 100 g rundergehakt
- 1 el kokosmeel
- ½ losgeklopte ei
- 1 th verse peterselie, fijngehakt
- Mespuntje kruidnagel
- Zout
- Peper
Bereidingswijze:
- - Snijd de groenten klein.
- - Zet de bouillon samen met de groenten in de pan op het vuur en breng dit geheel aan de kook.
- - Laat de soep vervolgens 10 minuten net aan de kook op laag vuur gaar worden.
- - Breng ondertussen het gehakt op smaak met fijngehakte peterselie, mespuntje kruidnagel en zout en peper.
- - Voeg het ei en een deel van de kokosmeel toe.
- - Als het gehakt nog nat en slap is, voeg dan extra kokosmeel toe.
- - Maak hier balletjes van.
- - Doe deze in de soep en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken tot de gehaktballetjes gaar zijn.
- - Strooi vlak voor het serveren nog wat fijngehakte peterselie over de soep.