Nederland-Slank-Mar-14-2024-05-17-45-2411-AM

Beluga linzen - en een recept: warme linzen en uiensalade

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
12 juli 2018

Beluga linzen zijn heerlijk en ze zijn een van onze favorieten. De naam komt van de beroemde ‘beluga-kaviaar’, omdat ze op elkaar lijken. Steeds meer gastronomische restaurants werken met de beluga linzen.

Linzen zijn rijk aan fyto-chemicaliën. Deze omvatten smaakstoffen, kleurstoffen en beschermende stoffen die de plant bescherming biedt tegen schadelijke invloeden en dus tegen ziekten.

Linzen bevatten ook opvallend hoge gehalten aan kalium, magnesium, ijzer en zink. Bovendien hebben linzen een aanzienlijke hoeveelheid B-vitamines, die onder andere belangrijk zijn voor het zenuwstelsel. Vanwege hun hoge foliumzuurgehalte zijn linzen het ideale zwangerschapsvoedsel.

Het aandeel molybdeen in linzen is ook erg hoog. Molybdeen is een van de essentiële spoorelementen. Het werkt als een co-factor voor enzymen die voedsel in energie omzetten. Dus, behalve de smaak, zijn er genoeg andere redenen om linzen vaker in onze gerechten te integreren.

Linzen bevatten bovendien purine. Daarom is het bij mensen met een hoog urinezuurgehalte of jicht belangrijk om niet meer dan twee keer per week peulvruchten te eten.

In veel gerechten worden peulvruchten als bijgerecht gebruikt. Bij Nederland Slank zijn dat de grootste bulkleverancier. Omdat ze een lage glycemische lading hebben, zijn ze zeer goed en geven ze een langdurig verzadigd gevoel.

 

linzen Salade met linzen

 

 

Warme Beluga linzensalade - eenvoudig en lekker

 

Ingrediënten

1 Portie beluga linzen (of andere soorten peulvruchten)

1 Ui of lenteui

1 Handvol verse kruiden (dille, basilicum, tijm, marjolein, peterselie en rode peper)

1 Eetlepel appelazijn of verse citroensap

1 Eetlepel olijfolie (of een andere koudgeperste olie)

Zeezout en zwarte peper uit de molen

 

Bereiding

Was de beluga linzen af ​​en kook ze ongeveer 15 tot 20 minuten zonder zout. Voeg dan de zout toe zodat de linzen niet te zacht worden, want rond en al zijn ze het lekkerst.

Snijd in de tussentijd de ui in ringen of kleine blokjes, snijd de kruiden in kleine stukjes.

Spoel de linzen vervolgens met heet water af, laat ze uitlekken en meng ze met de andere ingrediënten en geniet ervan.