bannerimage

Watermeloengranita

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
16 september 2013

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten

Ingrediënten:

  • Watermeloen
  • Vers muntblaadje

Benodigdheden:

  • Diepvries
  • Vriesbestendig bakje
  • Mes
  • Snijplank
  • Blender

Voorbereiding:
Snijd het roze vruchtvlees van de watermeloen in kleine stukken en verdeel de stukjes over de bodem van het bakje. Leg het een paar uur in de diepvries om te laten bevriezen.

Bereiding:

  1. Doe de bevroren blokjes watermeloen in de blender en laat de blender draaien tot de watermeloen romig wordt.
  2. Schep de watermeloen in een schaaltje. Kneus met je vingers het blaadje munt en roer dat in 2 slagen door de watermeloengranita. Serveer direct.

Variatietip 1:
Als het in jouw dieet toegestaan is, kun je ook nog een zurige appel toevoegen. Snijd (bijvoorbeeld) de Granny Smith  in blokjes en verdeel ze over de granita.

Variatietip 2:
Vervang de watermeloen door ander fruit. Bij bijvoorbeeld appelgranita  (‘halfbevroren appelmoes’) is een snufje kaneelpoeder erg lekker. En bij mangogranita geeft een snufje cayennepeper een lekkere bite.