bannerimage

Wentelteefjes met een twist

Geschreven door: Rachida Lachhab
26 september 2019

Wie houdt er niet van wentelteefjes? Heerlijk zoet en warm als ontbijt, maar ook heerlijk voor tijdens de lunch. Het originele recept voor wentelteefjes bestaat uit brood, eieren, melk en suiker. Bij Nederland Slank hebben we daar een twist aangegeven!

Met deze guilt-free wentelteefjes heb je een heerlijke maaltijd en ben je ook nog eens goed bezig! 
LRM_EXPORT_212243465650946_20190925_130208376-768x1024

 

Ingrediënten voor 1 portie:

    • 2 eieren
    • 2 roggecrackers
    • 1 appel
    • kaneel
    • 1 el ghee om in te bakken
 

Bereidingswijze:

Klop de eieren los in een kom en doe er een beetje kaneel door.

Breek de roggecrackers in kleine stukjes en dompel deze onder in het eimengsel. Laat dit gedurende 10 minuten staan.

Bak ondertussen in een koekenpan kleine stukjes appel in de ghee tot de appel wat zachter is.

Als de appel zacht genoeg is naar smaak, voeg dan nog een beetje kaneelpoeder toe. Voeg daarna al roerend het eimengsel met de roggestukjes toe en blijf roeren tot het ei vermengd is met de appel (je krijgt een beetje een roerbak).

Als de eieren gaar zijn, zet dan het gas uit en geniet van dit warme gerecht met een heerlijk kopje koffie of thee!