bannerimage

Wortel-appel ontbijt met noten en zaden

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
05 maart 2020

bannerimage

Wortel-appel ontbijt met noten en zaden

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Ben je op zoek naar een heerlijke optie voor het ontbijt? Probeer dan dit recept met wortel, appel,  amandelen en zonnebloempitten. Je zult in eerste instantie misschien denken: wortel voor ontbijt? Maar  ik kan je verzekeren: het is om je vingers bij af te likken.

Dit recept is bereid met olie en dus geschikt voor de mensen die in ieder geval al veertien dagen fase twee hebben gevolgd. In combinatie met appel wordt de zoete smaak die in wortel zit versterkt en zul je merken dat het heerlijk bij elkaar past. Lees maar gauw verder!

BenodigdhedenWortel-appel ontbijt met noten en zaden

  • 1 portie wortel
  • 1 portie appel
  • 1 portie amandelen, 1 portie zonnebloempitten
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Gebruik een kleine pan en breng water aan de kook.
  2. Snijd de wortel en appel in gelijke blokjes en kook de wortel tot je er net een vork in kunt prikken. Let op: kook de wortel niet te zacht, dan gaan belangrijke voedingsstoffen verloren!
  3. Giet de wortels af en verwarm de kokosolie in een koekenpan.
  4. Bak de appel gedurende 3 minuten en voeg vervolgens de wortel toe. Bak deze nog twee minuten mee.
  5. Doe als laatste de amandelen en zonnebloempitten erbij en bak het geheel nog ongeveer 5 minuten.
  6. Roer op het laatst de kaneel erdoor en doe het in een ontbijtkom.

Klaar is je wortel-appel ontbijt! Door de verschillende ingrediënten krijg jij voldoende variatie aan voedingsstoffen binnen en door de eiwitten in het amandel-pittenmengsel zal dit zeker met de kokosolie lang genoeg verzadiging geven.