bannerimage

Zalm met groentespaghetti

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
12 juni 2020

bannerimage

Zalm met groentespaghetti

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Speciaal voor de visliefhebbers: zalm. Zalm is een van de bekendste vissoorten en is een vette vis die naast veel gezonde vetten ook veel vitaminen en mineralen bevat. Waar zalm zich in onderscheid in vergelijking met veel andere vissoorten is dat het zorgt voor de aanmaak van vitamine D in je lichaam. Vitamine D is onder anderen belangrijk voor een gezonde huid, sterke nagels en glanzend haar. Hieronder vindt je een heerlijk recept van geroosterde zalm met groentespaghetti:

zalm-1

Ingrediënten

  • 1 portie zalmfilet (met huid)
    Alternatief: verse tonijn, regenboogforel, makreel of sardines
  • 1 portie groente: voornamelijk courgette en wortel, aanvullen met ui
  • 1 tl olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Dressing

  • 2 takjes koriander
  • 1/2 rode chilipeper
  • sap van 1/2 limoen (let op: dit is onderdeel van je groenteportie)
  • 1/2 lente-ui (let op: dit is onderdeel van je groenteportie) (garnering)
  • 1 tl koolzaadolie

Bereidingswijze

1. Kook wat water in een pan voor de groentespaghetti  en voeg wat zout toe.
2. Maak vervolgens een dressing door de lente-uitjes, koriander en chilipepers te wassen en fijn te snijden. Spoel de limoen af, halveer ‘m en pers vervolgens het sap in een middelgrote kom. Voeg vervolgens de koolzaadolie, lente-uitjes, koriander en chilipepers toe aan de dressing.
3. Was vervolgens de wortelen en courgette en verwijder de uiteinden. Snijd ze nu met een spiraalsnijder in spaghettivorm, of gewoon in dunne repen.
4. Verhit een middelgrote pan op een hoog vuur zonder toevoeging van olie. Spoel de zalmfilets af onder stromend koud water, dep ze droog met keukenpapier, bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Bak de zalmfilets eerst knapperig op de huid, gedurende ca 2 minuten.
5. Voeg vervolgens de spaghetti van de courgette en wortel toe aan het kokende water en verhit kort (ca 3 minuten). Giet het af en voeg dit toe aan de dressing in de kom. Breng eventueel verder op smaak met en peper en zout.
6. Draai de zalmfilets om en zet het vuur laag. Pers de knoflook uit boven de zalm. Laat dit nog even door bakken totdat de zalm gaar is (ca 2 minuten, afhankelijk van hoe jij de zalm lekker vindt).
7. Leg nu de zalmfilets op een bedje van groentespaghetti op je bord. Je kunt de huid van de zalm nog verwijderen, en wat extra limoen toevoegen.

Geniet van je geroosterde zalm met groentespaghetti!