bannerimage

Zoete, hartige en verantwoorde rogge pannenkoekjes

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
02 juni 2020

bannerimage

Zoete, hartige en verantwoorde rogge pannenkoekjes

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Dit recept voor verantwoorde pannenkoeken is heerlijk en zonder suiker gemaakt. Hieronder vindt je tips om ze te beleggen met zoete en hartige producten maar je kunt natuurlijk ook zelf een goede combinatie bedenken.

Rogge pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 30 gram roggemeel (dit komt overeen met 3 stuks roggeknäckebröd – je kunt ze ook zelf verkruimelen in de keukenmachine)
  • 1 ei (per 30 gram roggemeel)
  • 1 el kokosolie
  • zout

Zoete topping

  • 1 tl kaneel
  • 1 portie frambozen

Hartige topping

  • Spread van groenten 
  • Een salade

Extra

  • Garde of mixer
  • Eventueel keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Doe het roggemeel samen met het ei en het zout in een kom en voeg al mixend het water toe totdat je de gewenste dikte krijgt van het beslag.
  2. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoek(jes).
  3. Leg de pannenkoek(jes) op je bord en beleg deze met (een) topping(s) naar keuze!

Topping-tips

Zoet: doe de frambozen bovenop je pannenkoek en strooi de kaneel over het geheel. Je kunt de frambozen ook eerst even in een pannetje opwarmen, zo krijg je een saus.

Eet smakelijk!