Dit recept voor verantwoorde pannenkoeken is heerlijk en zonder suiker gemaakt. Hieronder vindt je tips om ze te beleggen met zoete en hartige producten maar je kunt natuurlijk ook zelf een goede combinatie bedenken.
Ingrediënten
- 30 gram roggemeel (dit komt overeen met 3 stuks roggeknäckebröd – je kunt ze ook zelf verkruimelen in de keukenmachine)
- 1 ei (per 30 gram roggemeel)
- 1 el kokosolie
- zout
Zoete topping
- 1 tl kaneel
- 1 portie frambozen
Hartige topping
- Spread van groenten
- Een salade
Extra
- Garde of mixer
- Eventueel keukenmachine
Bereidingswijze
- Doe het roggemeel samen met het ei en het zout in een kom en voeg al mixend het water toe totdat je de gewenste dikte krijgt van het beslag.
- Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoek(jes).
- Leg de pannenkoek(jes) op je bord en beleg deze met (een) topping(s) naar keuze!
Topping-tips
Zoet: doe de frambozen bovenop je pannenkoek en strooi de kaneel over het geheel. Je kunt de frambozen ook eerst even in een pannetje opwarmen, zo krijg je een saus.
Eet smakelijk!