bannerimage

Zomerse surf en turfsoep

Geschreven door: Rachida Lachhab
04 oktober 2018

bannerimage

Zomerse surf en turfsoep

Geschreven door: Rachida Lachhab

Surf en turfsoep (land en zee)

 

Surf en turf soep

Ingrediënten:

  • 4 gedroogde Japanse of Chinese paddenstoelen, 1 uur geweekt en gehalveerd
  • 1 l water
  • 10 g kombu zeewier
  • 100 g kipfilet, gedeeltelijk ontdooid om in fijne plakjes te kunnen snijden
  • 60 g zeetongfilet, bevroren, in dunne plakjes gesneden
  • 4 Chinese garnalen
  • 6 blaadjes spinazie
  • 2 dunne plakjes citroen
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. - Laat de gedroogde paddenstoelen 1 uur in water weken.
  2. - Breng 600 ml water met de kombu zeewier in een pan aan de kook.
  3. - Laat dit 15 minuten in een afgesloten pan op laag vuur trekken.
  4. - Verwijder het wier en voeg wat zout en de uitgelekte paddenstoelen toe.
  5. - Kook dit op laag vuur in 10 minuten gaar.
  6. - Snijd de kipfilet end e halfbevroren zeetongfilet ondertussen in flinterdunne plakjes.
  7. - Blancheer de kip met de zeetong gedurende 2 minuten met de 4 Chinese garnalen.
  8. - Laat de kip, zeetong en garnalen uitlekken.
  9. - Pel de garnalen en verdeel deze samen met de kip en zeetong over 2 kommen.
  10. - Leg per kom 3 blaadjes spinazie en een schijfje citroen in de soep.