bannerimage

Zuurkoolsalade met gerookte kip, mango en mosterdzaadjes

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
14 september 2020

bannerimage

Zuurkoolsalade met gerookte kip, mango en mosterdzaadjes

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Wij weten bijna zeker dat je deze zuurkoolsalade met gerookte kip en mango nog nooit hebt geproefd. Zuurkool wordt voornamelijk in de winter veel gegeten in de vorm van stamppot, maar je kunt deze groente het hele jaar door kopen. Omdat je het gefermenteerd koopt, ben je niet afhankelijk van een bepaald seizoen. Je helpt je darmflora enorm door gefermenteerde voeding te eten en deze zuurkoolsalade is daar perfect voor.

Zuurkoolsalade met gerookte kip

Ingrediënten

- 1 portie groente: zuurkool
- 1 portie eiwit: gerookte kip
- 1 portie fruit: mango
- 1/2 theelepel mosterdzaadjes of 1 theelepel zelfgemaakte mosterd
- 1 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn 
- Peper en zout
 

Bereiding

1. Laat de zuurkool goed uitlekken.

2. Maal ondertussen de mosterdzaadjes fijn in een vijzel en snijd de mango en kip in stukjes.

3. Meng de mango en kip door de zuurkool.

4. Maak een dressing van mosterdzaadjes, olie en balsamicoazijn.

5. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Ook perfect om mee te nemen voor onderweg! Eetsmakelijk!