zwarte-bonenburger

Zwarte bonenburger

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
13 april 2021

Hou je nog steeds van lekkere hamburgers? Dit eenvoudige recept voor vegetarische zwarte bonen burgers zet je gemakkelijk binnen een uur op tafel. De zwarte bonen geven de burger een rijke smaak en de appel zorgt voor een heerlijke zoetheid en een knapperige bite. Natuurlijk zullen niet alleen vegetariërs er dol op zijn, maar het is zeker het proberen waard!

zwarte-bonenburger (1)

Ingrediënten:

1 portie zwarte bonen

1 portie fijngehakte (rode) ui

1 teentje knoflook

1 stuk fijn verkruimeld knäckebröd

1/2 tl kurkuma-poeder

1/2 tl korianderpoeder

1/2 tl komijnpoeder

1/2 tl gedroogde paprikapoeder

1 el ghee

1 appel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het knäckebröd in de keukenmachine en vermaal het. Leg de vermalen knäckebröd vervolgens even apart.

2. Doe de gekookte zwarte bonen, een halve appel, de (rode) ui, knoflook, koriander, komijn, paprikapoeder en het knäckebröd in de keukenmachine en maal dit door elkaar.

3. Maak van het mengsel 2 burgers en leg het op een bakplaat.

4. Bestrijk de burgers met ghee en zet ze 20 minuten in de oven: draai ze na 10 minuten om.

5. Haal de burgers daarna uit de oven. Je kunt de burgers eventueel serveren met een topping van appel en gesneden (rauwe) ui, naar smaak.

Eet smakelijk!