Amanda Huisman

Geschreven door: Amanda Huisman

In 2011 was ik gestopt met de pil. In de hoop in verwachting te raken, bleef mijn menstruatie uit. We zijn het medisch circuit in gegaan. De diagnose: PCOS. PCOS staat voor Poly Cysteus Ovarium Syndroom. In het kort een aandoening waardoor de hormonen niet juist op elkaar afgestemd zijn waardoor een eisprong uitblijft. De insuline resistentie waar het vaak aan gekoppeld is, is bij mij nooit bewezen.

Hoe ik met Nederland Slank weer een gezonde cyclus heb gekregen en mijn lichaam terug.

Middels het slikken van medicijnen zijn we twee maal zwanger geraakt en in 2014 en 2017 ouders geworden van twee heerlijke mannen. In mijn zwangerschappen kwam ik met gemak 20 kg aan en dit kreeg ik er met moeite elke keer weer af.
Paleo en Ketogeen eten waren voor mij manieren om af te vallen en van het ketogeen eten kreeg ik zelfs een cyclus en een prachtige dochter in 2019!

Metabolisme uit balans

Intussen had ik de 90 kg aangetikt en was de Corona uitgebroken. 4 keer in de week flink sporten, goed op het eten letten. Ik viel zowaar in 5 weken tijd 500 gram af. Ik was er klaar mee, niets hielp, dus kan ik net zo goed eten. Maar ik wilde ook afvallen, mijn lijf vond ik te zwaar.

De hoeveelheid hormoonschommelingen die mijn lichaam in 5 jaar tijd te verduren heeft gehad, had ervoor gezorgd dat mijn metabolisme volledig uit balans was. Ketogeen eten was niet een leven lang vol te houden.

Ik besprak dit met een vriendin van mij en zij kwam met haar verhaal over Nederland Slank. Zij is van haar lipoedeem en vele lichamelijke klachten gekomen door Nederland Slank.

Schermafbeelding 2020-11-10 om 15.48.47

Een koopje voor je gezondheid.

1000 euro, wat een bedrag!  Anderzijds ben ik nu 35 en is 1000 euro voor een leven lang gezondheid een koopje, dus ik ben met hen in zee gegaan.
 
Zodra ik het plan had, startte ik met het bitterzout en de rijstdagen om te ontgiften. Ik ben er gelijk vol in gedoken, lekker bokkenvlees gekocht en aan de slag! Het uitzoeken wat je met je ingrediënten kan doen is ingewikkeld.
 
Ik raad dan ook iedereen een coach aan. Iemand die het al heeft gedaan of doet, om de creativiteit te vinden. Bij het volgen van de nieuwe eetstijl, want een dieet is het niet, komen heel veel processen kijken.
Je mag 3 keer per dag eten met 5 uur er tussen. Daar gaat je kopje koffie om 10 uur. Je taartje of toastje. Voor je gevoel valt je sociale leven weg.

Gek eigenlijk, eten en drinken is dus zo verweven met sociale situaties. Maar ook emotionele situaties.
Een stukje chocolade (nou ja, reep) aan het einde van een drukke werkdag. Even een pizza omdat je geen zin hebt om te koken en nog veel meer momenten. Maar door de duidelijkheid van voedingsmiddelen, tijden, hoeveelheden, was het goed vol te houden.

 

Resultaat: binnen 2 maanden 18 kg eraf

Binnen 2 maanden was ik 18 kg kwijt. Een gigantisch verschil! Meer energie, lekkerder in mijn vel! Zalig! Het enige wat toch wel zonde is, is dat je cupmaat ook verdwijnt (ja dames, laten we het ook maar gewoon even benoemen) Super deze eetstijl volhouden, zou je denken. Maar dan komt de grootste uitdaging: Je gaat terug naar losser eten.

Niet meer wegen van je eten en meer voedingsmiddelen toevoegen. Je moet nu uitzoeken wat is jouw nieuwe manier van eten en drinken? Wat laat ik los en wat hou ik vast? Hoe zorg ik ervoor dat een keer snoepen niet voelt als zondigen. Dat gaat met de dag beter. Mijn vriendinnetje die het ook heeft gedaan zegt altijd: "we mogen lief zijn voor ons zelf. We doen ons best en meer kunnen we niet doen." En dat is een fijne quote om terug te halen op momenten dat je baalt van wat je in je mond hebt gestopt.

Nederland Slank heeft mij geholpen kennis te krijgen over wat eten doet, dat er ook verschil zit in volgorde van eten, dat het oké is om te zondigen én dat het voor iedereen zoeken blijft. Zelfs voor de coaches van Nederland Slank, en dat is een heel fijn gevoel!

Extra tips op de besloten groep

De Facebookpagina en een Instagram account is super om inspiratie te doen en tips te krijgen. Ik heb nu de wijsheid in pacht om gezond te blijven of, indien het even niet lukt, weer te worden. Inmiddels ben ik van 91 kg naar 71,5 gegaan en weeg ik nu 73 kg. En ik blijf op dat gewicht nu.

Dat is een gewicht die ik voor het laatst had toen ik een jaar of 20 was. Het enige wat nu nog moet afslanken is mijn zelfbeeld, want als ik naar beneden kijk en mijn rimpelige moederbuik zie, of denk aan hoe ik eruit zie, zie ik nog een lichaam van 84 kg. De spiegel vertelt mij iets anders en mijn conditie ook, heerlijk!