Amy: "5 jaar modderen en nu 8kg in 5weken"

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Voor ik hiermee startte heb ik 5 jaar lopen modderen om af te vallen. Ik heb elk dieet geprobeerd en elk dieetboek in mijn kast staan. Ik ben aangekomen doordat ik niet gelukkig was in mijn werk. Ik ben daardoor gaan snaaien en uiteindelijk beland in een burn-out. Ik hoef niet veel af te vallen; 10 kilo, maar voelde mij er niet fijn bij.

Hoi allemaal,

Inmiddels volg ik al 5 weken het voedingsplan van Nederland Slank en gaat het allemaal nog steeds erg goed en zonder moeilijkheden. Ik begin het nu echt zelf heel goed te merken, dat de kilo’s er vanaf vliegen en hoor ook dat mijn gezicht slanker is geworden. Misschien zien jullie het ook wel in mijn ‘before and after’  foto:

Na een week en na een maand

 

 amy-before-and-after

amy-blog

Ik zie het zelf wel op de foto, vooral mijn gezicht en bovenkant is slanker geworden. Doordat ik nu ongeveer 8 kilo kwijt ben, geeft dit mij nog meer motivatie om mijn doel te bereiken. Stiekem ben ik er zelfs wel een beetje trots op, dat het zo goed gaat. Ik ben er nog niet, maar begin er wel dichter en dichterbij te komen. Mijn doel: Mooi slank de zomer in!

Wat ook fijn is, is dat ik mijn oude broeken en kleding weer goed pas. Ik paste alles nog wel, maar alles begon een beetje strak te zitten. Nu niet meer, alles zit weer lekker los. Ik heb al een maand geen nieuwe kleding gekocht en dit bespaard mij dus een hoop geld.

Ik ga nog steeds wel gewoon mee met mijn vrienden stappen, nu alleen zonder drank. Aan het begin was het nog lastig, maar nu weet ook iedereen dat ik dit plan volg, waardoor het nog makkelijker gaat en iedereen mij support. Ik bespaar trouwens ook erg veel geld, door geen alcohol meer te kopen tijdens het stappen. Wat ook leuk is en wat ik helemaal niet wist, is dat je ook gewoon kraanwater kan bestellen tijdens het stappen. Ideaal, zo heb je helemaal een goedkope avond.

Vorige week zaterdagnacht, had ik een feest in Maassilo in Rotterdam. Dit feest stond al een aantal maanden vast. Op deze avond heb ik wel besloten om een avondje gewoon lekker aan de frisdrank te gaan, in plaats van aan het water, omdat dit de hele nacht doorgingen ik hier al een paar maanden naar had uitgekeken. De alcohol heb ik wel laten staan! De volgende dag ben ik gewoon weer verder gegaan met het voedingsplan. Uiteindelijk ben ik gewoon afgevallen en heb ik dus geen spijt dat ik een paar glazen frisdrank op heb.

Vorige week heb ik me wel een aantal dagen heel erg beroerd gevoeld doordat ik verschrikkelijke last van mijn buik had. Mijn menstruatie was ook anders dan normaal. Dit is gelukkig na het weekend weggetrokken en nu voel ik me weer fit.

Ik vind het ook erg leuk om mee te lezen in de “ Nederland Slank Deelnemers”  groep op Facebook. Hier haal ik veel ideeën voor recepten vandaan. Maar vind het ook erg leuk om iedereen z’n voortgangen te lezen.

Dit recept heb ik uit de Facebook Deelnemers groep gehaald. Ik wist eerst niet echt wat ik met de pitten moest doen, hoe ik ze het best kon combineren. Nu begin ik ze steeds meer te waarderen. Hier zie je pompoenpitten, zonnebloempitten en mango.

Imported_Blog_Media-1

 

Ondanks dat ik het de eerste weken erg zwaar vond heb ik toch kunnen volhouden door de begeleiding die je krijgt. Ik vind het heerlijk dat je weet waar je aan toe bent, wat je kan eten en de voorbereiding is makkelijk en snel. Ik kan nu iedere dag naar het toilet, mijn huid is enorm opgeknapt, slaap fantastisch en ben begonnen met afbouwen van de medicatie.

" Ik ben nu 2 maanden bezig met NLSL en ik voel mij er geweldig bij! "

Ik voel mij energieker, beter in mijn vel en val daarbij ook nog de kilo’s af die ik kwijt wil raken. Ook door de besloten facebook-pagina krijg je veel informatie en steun van anderen die dit plan volgen. Ik lees er van alles over en kijk de documentaires en films die aangeraden worden door NLSL en mede plan-volgers. Dit stimuleert enorm.

Geen dieet, maar een leefstijl!

Het is niet zo dat ik niet meer terug val in mijn oude patroon, maar ik weet het plan altijd weer op te pakken en blijf gemotiveerd om hiermee door te gaan aangezien er zoveel voordelen aanzitten. Ik merk dat suiker en brood voor mij erg verslavend is en heb nog steeds moeite om daarvan af te blijven. Vooral het brood is lastig. Aan suiker heb ik steeds minder behoefte. Het is dan ook geen dieet, maar een levenswijze. Ik ben niet van plan om ooit weer te gaan eten als voorheen, maar mij zoveel mogelijk te houden aan het plan. Ik ben blij dat ik eindelijk iets heb gevonden dat bij mij past.