'In 3 weken waren m'n darmen al een stuk rustiger'

Geschreven door: Annemarie

Annemarie

Annemarie (80) had 25 jaar last van het prikkelbaar darmsyndroom.

Het begon ooit met een bezoek aan de huisarts die mij doorverwees naar de specialist. Gedurende al die jaren heb ik 4 darmonderzoeken gehad, wat geen pretje was. Steeds kreeg ik te horen dat er niets aan de hand was en dat ik er maar mee moest leren leven. Daarna werd ook aangeraden om een diëtiste te raadplegen. Verschillende diëten gevolgd, maar niets hielp.

Ik kon alleen nog maar de deur uit gaan als ik ruim van te voren medicijnen nam. Maar na verloop van tijd hielp ook dat niet meer. Ik ging nergens meer naar toe en mijn sociale leven lag stil. Eenzaam thuis zitten was het gevolg.

Af en toe ontving ik een nieuwsbrief van Nederland Slank. Toen ik die helemaal doorgelezen had besloot ik toch maar eens contact te nemen.  Liesbeth kon mij overtuigen dat het probleem met voeding op te lossen is. Ondanks de hoge kosten heb ik toch doorgezet. 

Na drie weken had ik al minder last van de darmen.

Het feit dat aan de hand van een bloedonderzoek en het beantwoorden van een uitgebreide vragenlijst een voedingsplan werd opgemaakt, gaf mij vertrouwen. Het was mijn laatste kans.

Ik startte met goede moed en na ongeveer een week begon ik mij beter te voelen en kreeg ik meer energie.

Liesbeth raadde mij aan met de arts te bespreken welke medicijnen ik kon  afbouwen. 

Geen tussendoortjes en 5 uur tussen elke maaltijd valt mij nog wel zwaar. Het went niet, maar ik zet wel door.

Nu na ruim 4 maanden voel ik mij prima en kan weer met een gerust hart overal naar toe gaan. Wat geen enkele dokter in 25 jaar heeft kunnen genezen heeft Nederland Slank door haar kundigheid en goede begeleiding opgelost.

Ik ben ze zeer dankbaar.