Ervaring Bert Nederland Slank

Geschreven door: Bert

Niemand vond mij te dik. Behalve ikzelf! Al jaren kroop de weegschaal steeds verder omhoog. Vorig jaar zomer zat ik bijna aan de 90 kilo. Ik woog altijd rond de 78, daar voelde ik me ook wel happy bij. Altijd flink gesport, hardlooptrainer geweest, maar blessures en gebrek aan motivatie zorgden ervoor dat de hardloopschoenen in de kast kwamen te liggen.

Een burn-out en prostaatkanker zorgden er voor dat mijn lijf niet echt veel beweging meer kreeg. De kilo’s kwamen en gingen niet meer weg. Op foto’s viel het me op dat ik wel wat pafferig begon te worden. Mijn vrouw had het zelfde probleem. Langzaam maar zeker werden we dikker. Maar na een stevig glas wijn, keken we weer heel anders naar de wereld en naar ons zelf. De plannen om te lijnen waren wel, maar werden steeds uitgesteld.

En toen werd ik 60.
Mijn schoonzus zei op mijn verjaardag dat ze bezig was met Nederland Slank. Dat sprak ons wel aan en onafhankelijk van elkaar bleken we een consult bij Liesbeth te hebben aangevraagd. We wilden allebei strak in het pak verschijnen op de bruiloften van onze twee kinderen. Op 1 januari zijn we begonnen. 86.5kg met als doel de 75! Mijn vrouw begon op 88 en ging voor de 68.

Het resultaat?  Bert ging dus slank op vakantie!

Bert slank vakantie-1

 

De eerste twee weken vond ik pittig: erg veel uitzoeken, wegen en apart koken. Het dieet van mijn vrouw was compleet anders dan dat van mij. Maar het samen eten maakte plaats voor samen koken. Het was leuk om met elkaar in de keuken te staan en te kijken wat de ander maakte. Aangezien ik niet veel lust, was het toch nog wel uitzoeken hoe ik nu aan mijn groentes en eiwitten kom. Ik hield niet van vis, paddenstoelen en allerlei koolsoorten enz. .

Maar gaandeweg ben ik van alles gaan eten. Ik eet nu vis, paddenstoelen. Min vrouw kijkt haar ogen uit als ze ziet wat ik nu weer eet. Eind maart had ik mijn doel bereikt: 75 kilo. Ik voelde me geweldig. Maar het lijnen ging door. Na nog drie weken zat ik bijna op de 72. Dat werd me toch te gortig. Dus ben ik op aanraden van Liesbeth de hoeveelheden gaan verhogen. Ik schommel nu rond de 72 -73 kilo.

Het mooie van dit dieet is dat je niet alleen afvalt, maar je ook gezonder gaat voelen. Ik had vaak last van darmklachten, winderigheid, krampen. Dat is allemaal over. Ik slaap prima, voel met superfit. Ik heb sinds het begin nog geen paracetamol geslikt. Ook bij mijn vrouw zijn haar klachten verdwenen. Haar hele “thuisapotheek” ligt nu onaangeroerd onder in de kelder. Ook de alcohol hebben we laten staan. Ik heb er ook nog steeds geen behoefte aan. Af en toe een alcoholvrij biertje of alcoholvrij wijntje. Ik heb het grootste deel van mijn whisky-verzameling aan mijn kinderen geschonken.

Het mooie van dit dieet is ook dat je eten weer weet te waarderen. Zo sluiten wij elke maaltijd af met een Goudrenet met kaneel uit de magnetron. Daar genieten we elke avond weer van. Ook de lunch met schapenkaas op roggenbrood is mijn grote genietmomentje. Samen met een smoothie Mango-wortel met verse gember en koriander. Mijn collega’s noemen het Olvarit. Ik heb die naam omarmd. Ik word inderdaad als een kind zo blij van mijn “Olvarit”
Vandaag heb ik mij zelf getrakteerd op twee nieuw jeans. Van maat 33/34 naar 30! Wow wat een gevoel.
En dat alles dankzij Nederland Slank.

Bert van de Pol

 

bert-2