Met voeding, herstellen van narcolepsie, afvallen en slapen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Ik ben 22 jaar, studeer aan de Hogeschool Rotterdam en ik heb een chronische aandoening: narcolepsie. Voor degenen die geen idee hebben waar ik het over heb, leg ik het even kort uit. Door narcolepsie slaap ik slecht in de nacht en overdag val ik juist in slaap.

Doordat ik slecht slaap zal ik ook gauw aankomen. Slapen is belangrijk voor je groeihormoon en dat zorgt ervoor dat je uitgerust bent en makkelijk er afvalt.

De eerste 2 dagen (de voorbereidingsfase) waren te doen.  Ik was wel blij dat ik weer ‘normaal’ mocht eten. De eerste week verliep soepel en ik merkte al dat ik beter sliep. Ik gebruik medicijnen om een betere nachtrust te krijgen. Zonder zou ik geen oog dicht doen. Na de 2e week heb ik in overleg met de neuroloog afgesproken dat mijn dosis voor de nacht naar beneden mag. Daar ben ik heel blij mee, want ik gebruik het liefst zo min mogelijk pillen.

Overdag ervaar ik meer energie dan normaal. Ik heb minder last van slaapaanvallen. Na de eerste week was ik 2,5 kg kwijt, na 14 dagen -5 kg. Waar ik enorm blij mee ben.

Ik volg het  programma van Nederland slank nu 2 weken en ging vanwege het resultaat zeer gemotiveerd door met week 3. Kreeg weer geen hongergevoel en het was makkelijk vol te houden.

Mijn persoonlijke voedingsplan helpt dus voor het afvallen, mijn energie en om beter te slapen.

Als ik dit schrijf ben ik in totaal al 6.2 kilo kwijt.  Dus in iets meer dan 2 weken. Ook mijn cm’s worden minder........

Denise-Plomp