Ellen was na een week zes kilo kwijt!

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Tijdens de verjaardag van mijn man, zag ik dat mijn zusje enorm was afgevallen. Zij zag er goed uit en had haar gewicht op de juiste plekken verloren. Ik was natuurlijk benieuwd hoe zij zoveel kilo’s was kwijtgeraakt...

Het Nederland Slank 'dieet'

Zij vertelde dat zij het dieet van Nederland Slank volgde en legde uit hoe de aanpak was. Haar verhaal sprak mij aan en ik meldde mij voor een consult bij Liesbeth. Ik was niet alleen geïnteresseerd in het kwijtraken van een kilo of 20 maar ook in het medische verhaal. Na een
baarmoederoperatie 10 jaar geleden, kreeg ik behoorlijk veel klachten; opvliegers, sombere gevoelens, verhoogde bloeddruk, slecht slapen, darmklachten, vermoeidheid en een constant hongergevoel.

Nieuw jaar, nieuwe leefstijl

Eind december kreeg ik de uitslag van het bloedonderzoek; maar liefst zes waarden waren niet goed. Voor mij was dit een extra motivatie om met het dieet te beginnen. Op 1 januari gingen mijn man en ik van start. Mijn man wilde ook graag een aantal kilo’s kwijt en we vonden het een uitdaging om er samen voor te gaan.

De eerste twee dagen (het vasten) waren zwaar; hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid. Ik dacht: ‘Waar ben ik aan begonnen!’ Maar na de eerste dagen waren deze klachten verdwenen.

"Na een week was ik al zes kilo kwijt en na twee weken waren mijn klachten zo goed als verdwenen!"

Het nieuwe eetpatroon was erg wennen in het begin. Ik ben een bourgondisch type en ik vind alles lekker. Verder vond ik het lastig dat ik tussen de maaltijden door niets mocht eten. Na een paar weken was ik daar helemaal aan gewend.

Dit was ik voor het programma:

ellenvoor

En nu zie ik er zo uit!

ellen

Ik sliep beter, voelde mij fitter, mijn darmproblemen verdwenen, mijn bloeddruk daalde en ik had bijna geen ‘snaai aanvallen’ meer. Het was ook geen enkel probleem om de wijn te laten staan. Ik heb er gewoon geen behoefte meer aan.

Met behulp van Liesbeth kwam ik erachter dat ik slecht reageer op tarweproducten. Die moeten dus definitief van het menu worden geschrapt. Geen probleem, het speciale roggebrood en roggecrackers zijn erg lekker!

Op aanraden van Liesbeth ben ik mij gaan verdiepen in de aandoening ‘metabool syndroom’. Voor mij was de informatie over deze aandoening herkenbaar. Ik ben heel blij dat mijn klachten en mijn 20 kilo overgewicht zijn verdwenen. Liesbeth legde uit waar mijn klachten vandaan komen en hoe mijn lichaam reageert op bepaalde voeding.

Bijvoorbeeld: De combinatie ‘vrouwen in de overgang en rode wijn’ schijnt niet zo ideaal te zijn.
De keuze om met het dieet van ‘Nederland Slank’ te beginnen is een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt!

Ellen van de Pol