Hannie boekt grote vooruitgang waar artsen dat niet mogelijk hadden gedacht

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
2a03699f-ac1b-487a-af39-865cd9f69f1a
Dit is dan wel leuk. Links is tien jaar geleden. Toen kleurde ik mijn haar nog. Rechts is naturel zoals ik nu ben. Zonder verf en geen make-up!
 
 Je ziet er nu veel beter uit dan op de rechter foto (zei ik, red.) dat vind ik ook zei Hannie.

 

"14 kg lichter en 100% gezonder door het persoonlijke programma bij Nederland Slank"


Vroeger was ik slank en fit...totdat ik in de overgang kwam. Elk jaar kwam er een kilo bij, en werd vooral mijn buikomvang groter. 
Daarnaast voelde ik me steeds vaker vermoeid en kreeg ik last van pijn in mijn handen, knieën en voeten. Mijn huisarts zei dat het hoorde bij het ouder worden, wat ik als een dooddoener ervoer. Immers, voor mijn gevoel was ik niet oud, nog geen 50 en dit te horen krijgen was niet echt het advies waar ik naar op zoek was. 


Nu is het zo dat ik ook Ehlers-Danlos heb. Een bindweefsel syndroom waardoor ik nogal eens te maken heb met peesletsels, kapotte huid en vaak pijn. De klachten die ik had werden niet alleen toegeschreven aan het ouder worden, maar ook aan het onderliggende syndroom. 

De klachten die ik had, had ik tien jaar geleden al een aantal jaren, en was toen al aan het dokteren. Wel was ik, rond de tijd van die linkerfoto, herstellende van een zware operatie die nodig was omdat de pezen aan mijn heiligbeen afgescheurd waren. Echt, door het programma van NL Slank ben ik niet alleen fitter, maar ook echt fysiek sterker geworden. Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van mijn bindweefsel enorm is verbeterd. De arts was ook erg verbaasd over mijn herstel.


Toen ik in het voorjaar van 2023 een leuke jurk wilde kopen, stond ik in de winkel voor de spiegel, met de  leuke jurk aan. (Inmiddels ben ik 58) . De verkoopster zag me kijken en haar woorden vond ik ronduit onaardig en niet tactisch...."ja, dat buikje zul je moeten accepteren, want, dat hoort nu eenmaal bij de leeftijd die je hebt". 

De winkel heb ik verlaten zonder iets te kopen. 

Die week zei mijn fysiotherapeut dat haar dochter, reumapatiënte, flink was afgevallen en zelfs medicijnvrij door het leven kon. Ik zei haar dat ik wilde weten met welk programma haar dochter dit had bereikt.  Dat was de eerste keer, april 2023 dat ik hoorde van Nederland Slank. 

Nog diezelfde week nam ik contact op met Liesbeth van Duijn, en na dat gesprek was ik overtuigd. Inmiddels is het 2024 en heb ik mijn gezondheidsdoelen bereikt. Mijn buikomvang is afgenomen van 95 cm naar 75, en het gewicht is van 82 naar 68 kg. Het programma bij Nederland Slank  is een plan wat goed te doen is, en iedereen die ernaar vraagt vertel ik enthousiast over Nederland Slank en de werkwijze.

 

De begeleiding van de coaches (zowel Pantea als ook Rachida) is zonder meer super. Hun coachings-sessies heb ik als enorm waardevol ervaren. 

Liesbeth, bedankt voor jouw kennis en kunde. Je hebt twee top-dames voor je werken en ik hoop dat jouw organisatie mag groeien. Voor mensen die twijfelen...de investering in jezelf is het waard, je krijgt er je gezondheid mee terug"

Ehlers Danlos Syndroom (EDS): een korte uitleg


Het Ehlers Danlos Syndroom (EDS) is een groep erfelijke aandoeningen aan het bindweefsel, veroorzaakt door een genetisch defect. Dit defect beïnvloedt de collageenmatrix, waardoor het bindweefsel verzwakt en verschillende symptomen veroorzaakt. Deze symptomen variëren sterk per persoon en kunnen onder meer bestaan uit gewrichtshypermobiliteit, huidproblemen, trage wondgenezing, pijn en vermoeidheid.

Wat is EDS?

EDS is een erfelijke aandoening die wordt gekenmerkt door zwak bindweefsel. Dit kan leiden tot een rekbare huid, moeizame wondgenezing, gewrichtsproblemen en blauwe plekken. Naast deze symptomen kunnen ook vermoeidheid en pijn voorkomen. De effecten van EDS kunnen verschillende delen van het lichaam treffen, zoals de huid, gewrichten, bloedvaten en inwendige organen.

Oorzaken van EDS

EDS wordt veroorzaakt door een genetisch defect dat de collageenmatrix aantast. Collageen is een belangrijk onderdeel van het bindweefsel, dat zorgt voor structuur en stevigheid in het lichaam. Wanneer er een fout optreedt in het gen dat collageen aanmaakt, kan het bindweefsel zwakker worden, wat leidt tot symptomen van EDS.

Behandeling en voedingsadvies

Behandeling van EDS is gericht op het verminderen van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dit kan onder meer bestaan uit het consumeren van voeding die rijk is aan collageen en silicium, het stimuleren van bindweefsel met vezelrijke voeding en het vermijden van activiteiten die het bindweefsel kunnen belasten. Daarnaast kan het gebruik van specifieke bètablokkers en medisch onderzoek naar de toestand van de bloedvaten helpen bij de behandeling van EDS.

Conclusie

Het Ehlers Danlos Syndroom is een complexe aandoening die wordt veroorzaakt door genetische defecten in het bindweefsel. De symptomen kunnen variëren van milde tot ernstige klachten en kunnen verschillende delen van het lichaam aantasten. Behandeling richt zich op het verminderen van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven door middel van voedingsadvies, medicatie en medische interventies.