Karin Vervuurt

Geschreven door: Karin

Mijn verhaal

Lees hier mijn ervaring met Nederland Slank

Hallo ik ben Karin en ben 55 jaar. Ik werk als anesthesie assistent in een rugkliniek. Van 1965 tot ongeveer 1984 heb ik veel aan sport gedaan, zoals judo, handbal, tennis, windsurfing, zwemmen, atletiek, squash. Maar door een rugafwijking (scoliose) heb ik in mijn pubertijd niet kunnen sporten. Ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Gips, brace en veel fysiotherapie en op latere leeftijd 2 grote rugoperaties.

Vanaf 1978 heb ik op hoog niveau gehandbald. Sport was alles voor mij. Ik kon mijn energie erin kwijt. In 1984 kwam daar abrupt een eind aan. Een zware knieblessure zorgde ervoor dat ik geen zaalsporten meer kon beoefenen. Na 6 knieoperatie's brak een vervelende periode aan. Ik ben in 1990 met fitness begonnen en kon mijn gewicht in balans houden. Helaas heb ik niet kunnen aftrainen door de knieblessure, waardoor mijn lichaam steeds zwaarder werd.

Na mijn 36e, ik was inmiddels gestopt met trainen ivm verhuizing naar Zwitserland, ben ik gewoon door blijven eten zoals ik gewend was tijdens het sporten. Met gevolg dat ik zo rond mijn 40e jaar steeds dikker en voller begon te worden. Alles vond ik lekker. Ik was niet zo met mijn lichaam bezig. Rond mijn 45e ben ik een keer met het Atkins dieet begonnen. Ik ben toen 8 kg afvallen, maar na een poos stond ik weer op een gewicht van 68 kg.

Ja natuurlijk, kleinere porties eten, maar op een of andere manier lukte het me niet. Ik wilde zeker geen dieet volgen van shaken en pillen of zo iets dergelijks. Inmiddels werd ik steeds zwaarder. Mijn confectiemaat groeide van maat 34 naar 44. Ik kreeg steeds meer last van mijn gewrichten, mijn huid begon er slechter uit te zien en ik was duidelijk meer vermoeid. Ik kon dit me niet permitteren in mijn werk met veel onregelmatigheid in mijn diensten.

In maart 2014 bereikte ik een gewicht van 78 kg. Voor mij, met een lengte van 1.60 m, vond ik dat niet prettig en niet gezond. Mijn BMI was veel te hoog, waardoor ik zwaar overgewicht had. Ik had er hinder van vooral mijn knieën en rug. Toen heb ik besloten dat ik hier iets aan moest gaan doen! Via een collega kwam ik met Nederland Slank in aanraking. Eerst op de website gekeken, erover gelezen en een gratis consult aangevraagd. Nadat ik de informatie had gekregen wist ik dat dit me zou helpen. Ik was zeer gedreven om mijn streefgewicht te bereiken. Ik kon niet wachten om te beginnen. Ik heb me aangemeld en heb bloed laten prikken. 2 Weken later kreeg ik mijn programma.

karin-vervuurt3 Mei 2014 ben ik begonnen en toen woog ik 75 kg. De eerste weken ging het snel en ik leerde creatief koken. Het is lekker en makkelijk. Je hoeft niet meer zo na te denken wat je in huis moet halen om te eten. Het programma is prima te volgen en zeker goed in te passen in het dagelijks leven en ook als je met een camper reist. Deze reizen maak ik ieder jaar van 1 maand. Dit jaar was Alaska aan de beurt. Ben toen zelfs 2 kg afgevallen! Ik krijg veel complimenten van familie, vrienden en collega's, ze herkennen me niet direct, in positieve zin. Wat zie je er goed uit!! Hoe heb je dit gedaan! Het dieet van Nederland Slank is gezond en verantwoord en ook nog eens lekker.

Het is inmiddels 21 september 2014 en heb mijn streefgewicht met vlag en wimpel gehaald. 59,9 kg!!! Ik voel me fitter en gezonder. Mijn gewrichten doen nagenoeg geen pijn meer. Mijn BMI is weer normaal. Ik ben weer een gelukkig mens! Het voelt of je alles weer aan kunt. Letterlijk en figuurlijk. Ik heb een veel betere conditie gekregen. Het is fantastisch om weer van alles te kunnen doen. Ik ben trots op mezelf door mijn doorzettingsvermogen.

Mijn dank is groot aan Pantea Panahi, mijn begeleidster van Nederland Slank, die me goede raad geeft en heeft gegeven. Pantea ga zo door!

karin-voor karin-Vervuurt-1