Linda Metman is 27 kg kwijt

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Ik voel me na jaren eindelijk letterlijk én figuurlijk een stuk lichter.

portretLinda

Ik ben nooit superdun geweest maar op een gegeven moment werd ik jaar na jaar zwaarder. In combinatie met een lange periode vol stress en het gevoel dat ik dan wel dat borreltje, dat lekkere smaakje, dat extra broodje ‘verdiende’ maakte dat ik sluipend steeds ongezonder werd. Met als gevolg hoge bloeddruk, stijfheid, problemen met mijn stemming en daardoor weer minder energie om in beweging te komen en gezonde keuzes te maken.

 

Ik kwam in een vicieuze cirkel terecht en wist deze maar niet te doorbreken. Tot het moment dat ik besefte dat ik altijd maar bezig was met mijn omgeving en probeerde voor iedereen te zorgen behalve mezelf. Terugkijkend zat ik toen aan de bodem. Pas op dat moment stond ik open voor het feit dat als ik echt structureel iets wilde veranderen dat toch echt bij mijzelf moest beginnen. Maar hoe?

FullSizeLinda

Toen stond een goede vriendin - die ik al sinds de middelbare school ken -plots als herboren voor me bij een gezamenlijke borrel met onze vriendinnenclub. Ze straalde en was in vorm, bijna zoals we elkaar hebben leren kennen. Ik dacht: Dit wil ik ook! Zij vertelde hoe ze dit met het eetprogramma van Nederland Slank bereikte en dat dit veel meer is dan zomaar een ‘dieet’. Overtuigd door wat ik zag en hoorde koos ik ook voor deze investering in mezelf. En het werkte!

 

Binnen een week voelde ik vooral een verandering in energie. Mijn stemming veranderde al vóórdat de kilo’s eraf vlogen. Ondertussen zit ik op -26 kilo en voel ik me lichter, vrolijker en energieker dan ooit tevoren. Ik voel me weer mezelf. Ik wil nog wel wat kilo’s kwijt maar ben al zo blij met waar ik nu sta.

 

Voor mij werkt het heel goed dat ik zo’n helder en concreet houvast heb voor mijn eet- en drinkgedrag en dat ik de steun (cq stok achter de deur) heb van mijn coach Liesbeth. Daarnaast helpt natuurlijk ook dat je eigenlijk heel lekker en ruime hoeveelheden mag eten. De aanhoudende complimenten over mijn huid, uitstraling en figuur zijn daar een leuke bonus bovenop.

De enige spijt die ik heb, is dat ik het niet jaren eerder heb gedaan!

n ik ben voor 100% gemotiveerd. En dat wordt beloond!

FullSizeLindaI

portretLinda