Ik ben één van de vele vrouwen met een gewichtsprobleem na de overgang

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Tijdens de overgang ben ik hetzelfde blijven eten als daarvoor of zelfs minder maar werd alleen maar dikker en het lukte me niet meer om af te vallen.

Na een vakantie was ik weer 2 kilo aangekomen en woog inmiddels 82 kilo. Mn lichaam voelde niet meer fijn en veel kleding zat niet lekker meer. Opeens was ik het zat en vond dat ik er nu echts iets aan moest gaan doen.

Met googelen kwam ik op de site van Nederland Slank terecht en werd getriggerd door de methode.

Nederland (1)

Het sprak mij erg aan dat de methode op de persoon wordt afgestemd en start met een bloedanalyse.

Na me ingelezen te hebben heb ik een intake gesprek gepland om meer te weten te komen. Liesbeth heeft me nadere informatie gegeven en de methode ging me steeds meer aanspreken.

Na ons gesprek ben ik gaan informeren bij mijn verzekering of de methode vergoed werd. Dit bleek het geval en heb me direct aangemeld om te starten.

Ik ben na overleg met Pantea in december gestart. Een lastige maand om te starten maar uitstel was voor mij niet meer acceptabel. Mijn verwachting was dat de eerste twee dagen ontslakken me erg moeilijk zouden vallen maar dat viel uiteindelijk erg mee. Alleen rijst eten lijkt weinig maar de hoeveelheid die ik mocht hebben bleek uiteindelijk heel veel te zijn. Door er bij elke maaltijd iets anders van te maken door appelmoes, lekkere kruiden etc. toe te voegen viel het ook erg mee om te eten. De tweede dag overgegaan naar alleen groente want dat vind ik zelf lekkerder. Ook de strenge periode tot je je doel hebt bereikt is me zeer meegevallen. Het moeilijkst was het feit dat je maar drie maaltijden per dag mocht eten. Dit was ik niet gewend en nam regelmatig een tussendoortje. Doordat ik van elke maaltijd een feestje wil maken was het voor mij het lastigst om lekkere recepten te verzinnen bij de producten die op m’n persoonlijke lijst stonden. Op de site zijn wel recepten te vinden maar helaas sloten die niet aan op mijn startlijst. Na anderhalve week had ik het systeem door en toen werd het een stuk eenvoudiger voor me. Alleen in de avond was het soms lastig omdat ik dan niets mocht eten. Wel heb ik zo af en toe gesjoemeld door een handje noten te eten.

Binnen zeven weken heb ik m’n doel bereikt en was ik 10 kilo afgevallen.Lydia van Essen (afgevallen met Nederland Slank)

Mensen in m’n omgeving ging het opvallen en bij het kopen van kleding viel het me ineens op dat ik er ineens weer heel anders uitzag en ik weer strakke jurkjes kon dragen. Ik realiseerde me toen pas dat ik tijdens mijn overgang dikker was geworden als dan ik zelf voor ogen had.

Met de hulp en tips van Pantea ga ik nu op vakantie met gezonde tussendoortjes en kan ik regelmatig sjoemelen zonder dat ik aankom. Indien ik wel aankom ben ik m’n overgewicht zo weer kwijt doordat ik nu weet hoe ik het aan moet pakken. Daarnaast zit ik nu ook weer veel prettiger in de auto. Ik heb geen knellende bh etc. meer

Het systeem en de regels zijn me nu helemaal duidelijk en ik ben er heel blij mee dat ik deze andere manier van eten gevonden heb. Ik zou hem nu zelfs zonder vergoeding van m’n verzekering starten.

 

 

*Disclaimer
Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.