Marjo Engberts

Geschreven door: Marjo Engberts

Blij met mijn herwonnen fysieke en mentale gezondheid!

Na jaren (bijna mijn hele leven!) overgewicht te hebben gehad en na alle diëten die ik was tegengekomen, had ik de moed opgegeven. Ik deed niet meer aan diëten. Het zorgden ervoor dat ik positief begon, afviel en vervolgens dikker en zwaarder eindigde dat ik begon. En niet gering: een negatief zelfbeeld had en me een ‘loser’ voelde. Ik kon immers niet eens een ‘simpel’ dieet volhouden! Ik nam me voor geen dieet meer te volgen. Men moest me maar nemen zoals ik was en ik was naar mijn idee best gezond.

 

- Pijn in je lijf verhelpen met voeding

- Het resultaat van het gepersonaliseerde programma van Nederland Slank

- Mijn terugval

- Mentaal verbeterd door het endorfine herstelplan

Pijn in je lijf verhelpen met voeding


Op een gegeven moment kreeg ik toch wel allerlei kwaaltjes; gewrichtsklachten, regelmatig spierklachten en allerlei onverklaarbare pijntjes overal in mijn lijf. Het moest anders. Ik ging gezonder eten, maakte notenbrood, geen geraffineerd voedsel meer en zeker geen suiker. Ik viel prima af, maar mijn pijntjes bleven helaas.
Via een orthomoleculaire arts ging ik informatie zoeken over natuur-diëten en zo kwam ik terecht bij Nederland Slank. Ik heb Liesbeth gesproken en garandeerde mij dat ik zou afvallen. Ik vond het best een hoop geld, maar mijn gezondheid vond ik ook wel iets waard.

marjo


36 kilo afgevallen en veel fitter geworden alleen met gepersonaliseerde voeding van Nederland Slank


Drie jaar geleden ben ik begonnen met Nederland Slank en binnen een aantal maanden was ik 36 kg afgevallen! Wat voelde ik me fantastisch!! De onverklaarbare pijntjes waren inmiddels verdwenen en ik had zoveel energie. Ik kon de hele wereld aan voor mijn gevoel. Ik voelde me ook een stuk sterker en steviger, mede daardoor ben ik weer een opleiding gaan volgen en ik ben voor mezelf begonnen als interieur designer. Inmiddels heb ik een goedlopende eenmanszaak waar ik trots op ben en wat ik met heel veel plezier doe!


Door stress weer wat aangekomen


Helaas zijn er toch wel weer wat kilootjes bijgekomen. Een wijntje hier en een feestje daar. Zo gaat het van kwaad tot erger. Zeker wanneer je tegen dingen aanloopt die niet helemaal lekker gaan, want wat is er fijner dan jezelf te troosten met een wijntje en een lekker kaasje of een heerlijk stukje Italiaanse worst? Na de nodige pogingen (ik heb toch heus wel discipline!) toch weer eens met Liesbeth gebeld. Nee, ik was echt geen emotie-eter…. (dacht ik).Mentaal herstel door het endorfine herstelplan


Ik was best sceptisch over het endorfineherstelplan, maar ik wist ook dat Liesbeth kundig is en weet waar ze het over heeft. Ik heb de stap gezet en ik voel me nu beter dan ooit!!
Na 2 dagen met het endorfineherstelplan voelde ik al een behoorlijk verschil! Het voelt alsof het me net dát zetje over de drempel heeft gegeven, waar ik altijd achter bleef steken (ook na de nodige coaching gesprekken). Voorheen was ik snel uit het lood geslagen, gevoelig voor wat iedereen tegen mij zei. Ik vulde zelf in wat anderen misschien over mij dachten en was dus altijd heel onzeker.
marjo Klaar
Ik hou bijvoorbeeld absoluut niet van conflicten, nog steeds niet, maar voorheen kon ik me daardoor helemaal uit het lood geslagen voelen. Ik trok de schuld naar me toe en ik had toen echt het gevoel dat ik een ‘slecht mens’ was, terwijl ik met mijn hoofd echt wel kon beredeneren dat het niet zo zwart-wit was als ik het voelde.

Congruent door het endorfine herstelplan

Mijn gevoel en mijn hoofd waren voor mij altijd twee verschillende dingen. Nu is het zo dat ik het ‘jammer’ vindt wanneer zich een conflict voor doet. Ik kan het nu wel beter bij de ander laten. Ik voel me er niet meer zo ‘slecht’ door en ik weet ook dat gevoel wat ik er over heb klopt.
Ik heb nu meer het gevoel dat mijn gevoel en beredenering bij elkaar horen.
Toen ik net met de suppletie begon, had ik zoveel energie, dat ik ’s nachts prachtige ontwerpen heb bedacht, mijn creatieve brein stond niet stil. Dat betekende ook dat ik minder goed sliep, maar eerlijk gezegd had ik daar geen last van, ook overdag niet in overleg met Liesbeth hebben we een aanpassing gedaan en nu is alles in balans. Ik slaap heerlijk ’s nachts en overdag heb ik volop energie! En ik voel me weer heel erg vrolijk en positief. Wie wil dat nu niet?


 

 

 

 

 

 

 

 

Plan Meteen Mijn Gratis Video Consult In