Helemaal geen medicatie meer!

Geschreven door: Nina

Verhaal Nina voor NLSlank

 

Sinds mijn 5e heb ik een heupafwijking waardoor ik altijd veel pijn heb gehad. Periodes gebruikte ik dagelijks pijnstillers om de pijn aan te kunnen. Voor mijn heup is het belangrijk dat ik ook op mijn gewicht let. Mijn ouders hebben altijd vers eten gekookt en hebben goed gelet op gezonde voeding en het niet eten van teveel suikers. Maar toch bleef aan het begin van mijn tienerjaren mijn gewicht omhoog gaan. Niet heel erg extreem, maar toch werd ik steeds een beetje zwaarder ondanks dat ik van mijn ouders niet teveel suikers en ongezonde dingen te eten kreeg.

NinaDe artsen maakten zich niet heel veel zorgen, maar zelf vond ik het wel vervelend dat ik bepaalde kleding niet paste, omdat ik niet groeide maar wel zwaarder werd. Bij toeval las mijn moeder iets over NLSlank op internet en zijn we na een intake gestart met NLSlank.

Samen met mijn begeleider Pantea is uitvoerig besproken wat ik wel en niet mag eten. In de eerste fase was dit best moeilijk. Heel veel dingen mocht ik niet eten en ook tussendoortjes stonden niet op het menu. Dat was best moeilijk want ik hou enorm van eten!!! Ik vind veel dingen lekker en nu moest ik ineens op alles letten. Mijn ouders hebben mij hier enorm in gesteund en we hebben het hele plan met zijn 3-en gedaan, zodat het voor mij makkelijker was om mij eraan te houden. Wat ik heel fijn vond was dat ik na de start met het plan binnen een paar dagen heel erg goed sliep. Ik sliep de hele nacht goed door en in de ochtend werd ik uitgerust en vrolijk wakker en had ik zin in een nieuwe dag. Binnen een week na de start van NLSlank kreeg ik ook minder pijn in mijn heup. Al snel kon ik met de pijnstillers stoppen en na 8 maanden slik ik nauwelijks meer pijnstillers. Mijn lijf voelt goed, ik voel mij goed. Ik ben in het begin 5 kg afgevallen, ik werd hier heel blij van. Mijn kleding zat minder strak en ik vond het leuk om mijzelf in de spiegel te zien. In mijn omgeving krijg ik ook veel complimenten over hoe ik er uit zie.

Ik zie de toekomst positief tegemoet, ook als ik straks zonder begeleiding van NLSlank verder ga. Er zijn nog steeds verleidingen waar ik dagelijks me tegen moet verzetten. Toch gaat dat steeds beter en is het een veel leuker feestje om jezelf niet elke dag, maar bijvoorbeeld 1x per week te verwennen.