Renata is afgevallen en voelt zich goed

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Hoi Liesbeth, 

Een verhaaltje voor jou! Komt ie!!! Ik ben op papier meestal kort van stof, maar je mag er van maken wat je wilt! :-)

Het is een proces geweest, om er klaar voor te zijn. In de loop der jaren was ik steeds dikker geworden, en moest ik steeds meer van mezelf meenemen.
In mijn bed lag ik, ernaast mij lag mijn buik. Ik baalde er van en voelde me log en niet fit.
Jarenlang slikte ik medicijnen voor mijn maag, had last van mijn knieën en voeten, allemaal dingen waarvan ik de oorzaak maar al te goed kende: overgewicht.

Renata Vacca na de behandeling
Ik heb het voor me uit geschoven, at een tijdje zelfs veel meer en veel ongezonder dan wat ik daarvoor ooit had gedaan. Tot ik er misselijk van werd. Maar toen was het mooi geweest.
Volgend jaar word ik 50, dacht ik, en zo wil ik niet oud worden.
Ik maakte een afspraak met Liesbeth nadat ik bij mijn vriendin de resultaten had gezien.
Zij vertelde mij hoe het programma in zijn werk ging, en omdat ik wel graag wilde afvallen, maar niet daarna weer wilde aankomen, was ik overtuigd dat dit iets was wat voor mij zou kunnen zijn.
Eerst mijn bloed laten testen, dat klinkt mij als verpleegkundige goed in de oren.
Kijken hoe het er voor staat, en dan een programma afgestemd op mijn behoeften.
In het begin was het even zoeken hoe ik de maaltijden kon inpassen in mijn leven, met een gezin en een drukke baan, maar al gauw had ik het onder de knie en zette ik mezelf in een handomdraai de heerlijkste maaltijden voor. Ik had het gevoel dat ik voor het eerst in jaren weer echt voor mijzelf aan het zorgen was, in plaats alleen maar voor anderen.
Toen de eerste kilo's eraf gingen was ik blij, toen de volgende ook gingen werd ik enthousiast. Ik genoot ervan dat er alleen maar gezonde dingen mijn lichaam in gingen, en voelde me beter dan ooit. Mijn haar werd dikker, mijn nagels sterker en mijn gewrichten soepeler. Mijn huid straalt en ik heb de medicijnen voor mijn maag niet meer nodig.

renata voor

Zo zag Renata eruit voor het programma.

Het is heerlijk om nu inmiddels ruim 20 kg te zijn afgevallen, en al maanden ben ik op hetzelfde gewicht, zonder dat ik daar moeilijk over hoef te doen.
Het kopen van nieuwe kleding is  weer leuk geworden, omdat alles nou eenmaal beter staat op een slanker lijf.
De basisprincipes zijn een gewoonte geworden, en met wat sjoemelen hier en daar voel ik me vrijer in mijn lijf dan ooit.
De mensen om mij heen zien het niet alleen aan de buitenkant, maar merken het ook in mijn doen en laten; ik voel me minder gestrest en gelijkmatiger in mijn stemming. Zo is 50 worden helemaal niet erg!
Dank voor je begeleiding, Liesbeth! Het is fijn om aan zo'n proces te beginnen en te weten dat je er niet alleen voor staat. En om mijn successen te delen!

Tot straks! :-) Renata