ROXANNE EN LUPUS

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Roxanne's Life Battling story

“Al jaren vecht ik met mijn gewicht. Door mijn ziekte gebruikte ik al lange tijd Prednison. Ik kwam binnen een jaar 30 kilo aan. Ik deed er alles aan om af te vallen; voedingsschema’s van personal trainers, diëtisten, crashdiëten en belachelijk veel sporten. Het lukte vaak wel om 2 kilo af te vallen, maar hetzelfde gewicht kwam er weer aan. Ondanks dat ik bleef sporten en gezond at. De artsen onderzochten mijn bloed en ik ben door de molen gehaald; er was niets aan de hand. De moed zakte mij in de schoenen. Niemand wist raad. Niets hielp! Het was zo frustrerend. Ik wilde mezelf weer goed voelen in mijn eigen lijf. Mijn lichaam voelde niet alsof het van mij was.

Na de breuk met mijn ex viel ik 10 kilo af, dat ging vanzelf. Wat een verademing! Mijn lichaam liet een hoop stress los. Maar na deze 10 kilo stagneerde het wéér. Ik was het zat. Ruim een maand geleden Googlede ik de woordcombinatie ‘afvallen’ en ‘lupus’. Welke voeding heeft MIJN lichaam nodig om goed te functioneren en weer gezond te zijn? Ik kwam terecht bij een artikel van Liesbeth van Nederland Slank. Zij bleek ook lupus te hebben en is ervaren met het Metabolische dieet.

De hele dag las ik artikelen over de inhoud van het dieet en over de ervaringen van anderen. Ik belde diezelfde dag nog met Liesbeth en plande een afspraak in. In dit gesprek vertelde ik over mijn verleden, mijn huidige leven en mijn voedingspatroon. Ook vertelde ik over mijn ziekte en de bijbehorende klachten. Ze zei: “goh, ik vind het niet zo gek klinken. Ik weet zeker dat wij je écht kunnen helpen.”

Zo overtuigd als Liesbeth was ik nog niet, ik was nog sceptisch en dacht: “Iedereen krijgt toch wel dezelfde voedingslijst.” Nederland Slankt werkt op “No cure, no pay” basis dus ik vond het een poging waard. Toen ik aan de Facebookgroep werd toegevoegd zag ik dat iedereen wel degelijk andere producten mocht eten.

Ik begon met mijn op maat gemaakte voedingsplan; gebaseerd op mijn bloedwaarden en de vragenlijsten. Na twee dagen waren mijn vakantiekilo’s er af. “Dat zal vast weer stagneren” dacht ik. Maar ik bleef gewicht verliezen! Een paar dagen strikt volgens plan eten zorgde voor een opmerkelijk verschijnsel: ik verloor gewicht én ik voelde me super energiek! Ik kwam in de ochtend stuiterend mijn bed uit.

Elke dag denk ik “er zal nu vast geen gewicht meer af gaan.” Maar elke dag is er weer gewicht af. Mijn stoelgang is voor het eerst sinds jaren goed, mijn huid is onwijs zacht en ik heb geen pukkeltjes meer. Ik heb veel energie en na twee weken was ik al zes kilo kwijt!

Het mooiste? Dit is geen gek crashdieet. Ik eet alleen wat mijn lichaam nodig heeft. Het voelt gezond, het voelt fijn. Ik ben lekker aan het koken en ben zo creatief mogelijk met de ingrediënten op mijn voedingslijst. Dit is een opluchting. Mijn doel halen en lekker in mijn vel zitten is geen vage droom meer, het wordt werkelijkheid.”

 

14 febr Roxanne