Shemara: ervaring met Nederland Slank!

Geschreven door: Shemara

Eten wat je lekker vindt en toch afvallen. Shemara is in april van dit jaar gestart met Nederland Slank. Aanvankelijk dacht zij dat geen enkel dieet of plan haar van die laatste, lastige kilo’s zou bevrijden, maar de kilo’s vlogen eraf en inmiddels is ze op haar streefgewicht. Om daar te blijven. Met het programma heeft zij een ideale balans voor zichzelf gevonden om op het gewicht te blijven dat ze zelf wenst. Haar aanvankelijke scepsis heeft plaats gemaakt voor blijvende overtuiging.

Door de week volgens plan, in het weekend wat losser.


Andere mensen geloven het niet altijd, maar ik heb aanleg om dik te worden. Mijn gewicht is altijd een struggle geweest en ik heb daarom ook ervaring met diverse diëten. Ook weet ik wat het is om te jojo-en. Regelmatig koos ik voor een dieet en dat was dan weliswaar succesvol - ik viel dan bijvoorbeeld 10 kilo af - maar het kwam nooit voor dat ik onder de 75 kilogram kwam, iets wat mijn streven was. Ook al at ik heel weinig, iets wat ik eigenlijk altijd al deed, het lukte me nooit om die laatste kilo’s kwijt te raken. Wat anderen probleemloos tot zich kunnen nemen; daarvan word ik dik. Nu heb ik voor het eerst van mijn leven een balans gevonden waar ik me heel lekker bij voel.


Sceptisch

Aan wilskracht ligt het bij mij nooit, ik ben mijn hele leven altijd al sterk gemotiveerd als ik ergens voor ga. Voordat ik met Nederland Slank wilde beginnen, heb ik uitgebreid gesproken met Liesbeth van Duijn, want ik was aanvankelijk sceptisch over hetgeen beloofd werd. Ook de kosten voor het hele programma vond ik best fors. Je betaalt een relatief groot bedrag, terwijl je nog niet weet waarvoor precies, en je hebt in het verleden ook al veel geld aan andere diëten uitgegeven. Het bleek dat het grootste gedeelte door mijn aanvullende verzekering kon worden vergoedt, maar dat wist ik in eerste instantie niet.


Het begin

Na het bloed prikken kon ik niet wachten om mijn eigen, unieke voedingsplan te bekijken.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik op zijn zachtst gezegd teleurgesteld was toen het in de bus viel bij me thuis. Sterker, ik was verdrietig en moest er een beetje om huilen. Wat ik las in het plan dacht ik allemaal al te kennen en viel voor mij onder de gebruikelijke voedingsadviezen; de koolhydraten eruit, geen suiker en ga zo maar door. Toch moest ik er voor mezelf natuurlijk wel aan beginnen. De voedingsstoffen die in mijn plan voorkwamen, zaten al in mijn dagelijkse eetpatroon.

Shemara

drie keer per dag eten

Al snel bleek dat veel dingen toch anders waren, waarbij het drie keer per dag eten - met daarbij een ruimte daartussen van vijf uur, de meest belangrijke is volgens mij. Een probleem bij mij was wel dat ik door drukte vaak vergat te eten. Daarvan weet ik nu dat dit erg ongezond is, en zelfs kan leiden tot gewichtstoename. Het drie keer per dag eten past heel erg goed bij mij en ik heb absoluut geen honger. Ook het feit dat je maar één eiwit per maaltijd eet was nieuw voor me, en werkt volgens mij erg goed.

vaste regels

Het verschil zit hem in de nuances van het programma. Zoals het aantal maaltijden, geen tussendoortjes, één eiwit en bijvoorbeeld ook fruit ná het eten en niet ergens tussendoor, los op de dag. De veranderingen leken klein, maar blijken wel het resultaat te geven waar je naar op zoek bent.

online begeleiding

Ik vind het heel prettig dat alles via Skype gaat, zo kun je wanneer het jou uitkomt plannen om de voortgang te bespreken. Ik heb niet een trap onder mijn kont nodig van iemand, dat lukt mij zelf wel. Waar ik naar op zoek was, waren concrete tips.

lekker eten en toch afvallen

In het begin vloog het eraf. In korte tijd ging ik van 75 kilo naar 68 kilo. Dat waarvan ik dacht dat het onmogelijk was, gebeurde toch. Het programma heeft me vindingrijk en creatief in de keuken gemaakt, zo probeer ik alles zo goed mogelijk te combineren en gezellig te maken voor mijn man en kinderen. Het vreemde vond ik nog wel het ontbijt; ik moest groente eten bij mijn ontbijt. Nu eet ik pitten en groenten en vind dat superlekker. Mijn kinderen vragen zelfs ook om een wortel als ze mij die zien eten in de ochtend. Ik vond het geen probleem om het plan te volgen in combinatie met mijn werk.

in balans

In de periode vóór de komst van mijn kinderen was ik op mijn zwaarst. Tegenwoordig ben ik voor het eerst van mijn leven tevreden over mijn gewicht en mijn lichaam. Ook van anderen krijg ik veel complimenten, mensen zien me stralen en ik merk dat mijn huid goed is. Ik zal altijd volgens mijn plan blijven eten maar daar heb ik nu mijn eigen regels bij gemaakt; in het weekend mag het wat losser met een glas wijn en een bitterbal. Door de week houd ik me vervolgens aan mijn plan en zo werkt het hartstikke goed. *Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.