Snel ontzwangerd en mezelf weer teruggevonden

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik 25 kilo aan en op 5 kg na had ik alles er weer af gekregen. Alleen die hormonen daar bleef ik zo lang last van houden. Ik denk dat ik pas ruim een jaar na de zwangerschap kon zeggen dat ik weer de oude was. En je raad het al: een klein jaar later was ik zwanger van de tweede inclusief die heerlijke hormonen.

Woman-1

Mijn zwangerschap


Deze keer had ik ook vreselijke cravings en jaja zat er op het eind vd zwangerschap zomaar 30 kilo bij. En deze keer bleef er na de bevalling en ontzwangeren ineens 15 kg plakken. Tel de moodswings vd hormonen erbij op en je begrijpt ik was niet happy.

Bij toeval kwam ik via een collega in contact met Nederland Slank. Vooral het in balans brengen vd hormonen in combinatie met flink afvallen sprak mij aan. Ik was toe aan een nieuw eetpatroon en het feit dat je geen honger zou hebben klonk mij als muziek in de oren.

Start van Nederland slank

Half oktober 2019 ben ik begonnen met Nederland Slank. En oh wat viel dat tegen. D.w.z de eerste 2 dagen ontgiften waren te doen maar daarna moest ik leren om creatief te zijn in de keuken en ik had dus wel honger. Heel erge honger. Mijn lijf ging in verzet na al die maanden van toegeven aan elke craving. Maar ik viel af en niet zo’n beetje ook en dat motiveerde mij zo enorm.

Omdat ik ook begeleid werd en heel veel tips van de Facebook groep kon halen had ik daar ook veel steun aan. Na een week of 3 was de honger weg en zat ik er echt lekker in. Ondanks dat mijn zoontje pas 2 maanden was en ik er dus 's nachts nog uit moest voor een flesvoeding en ik een drukke peuter heb lukte het mij dit vol te houden.

Ik merkte dat mijn hormoonschommelingen in balans werden gebracht en dat ik zoveel energie kreeg. En natuurlijk naast al deze positieve punten mistte ik wel heel erg brood, een wijntje en gewoon soms mee eten met mijn gezin. Ik kookte dubbel voor hen apart en voor mezelf.

Terugval

Na 2 maanden was ik ruim 15 kg kwijt. Toen kwamen de feestdagen en heb ik lekker gesjoemeld en genoten van drankjes en lekkers. Alleen ik merkte dat ik niet meer doorsloeg en verder gewoon keurig volgens plan at. Ik bleef op gewicht en in januari pakte ik het plan weer volledig op.

Uiteindelijk ben ik met Nederland Slank 23 kilo lichter en blijf ik al een aantal maanden op gewicht. Ik ben nu 10 kg lichter dan ik voor mijn eerste zwangerschap was. Ik blijf eten volgens plan maar ik neem nu wel gewoon lekker wat wijntjes of een stuk chocola af en toe.

En soms een patatje doe ik ook niet moeilijk over. Daarmee hou ik mijn gewicht stabiel. Ik had verwacht dat zodra ik op mijn streefgewicht zou zijn ik weer brood zou gaan eten en pasta. Maar mijn behoefte daaraan is gewoon echt weg. Het eten volgens plan geeft mij ook gewoon een fijne houvast en structuur. Die ik bij andere pogingen tot afvallen mistte.

Woman-2

Een nieuw eetpatroon

Ik ben heel blij dat Nederland Slank op mijn pad is gekomen. Mijn nieuwe eetpatroon is voor mij nu het nieuwe normaal om maar in Corona termen te spreken. 4 juli 2020 zou ik mijn nieuwe lijf mogen showen in mijn bruidsjurk. Uiteraard was dat een hele fijne motivatie om dit traject in te gaan.

Helaas door de Corona hebben wij besloten onze bruiloft te verzetten naar 2021. En positief gezien een hele fijne motivatie om door te gaan op deze weg. Ik heb er alle vertrouwen in. Bedankt Nederland Slank!

Rosalie Dijk